Peutervoetbal - v.v. De Blokkers

Peutervoetbal

Peutervoetbal

VV De Blokkers ‘Peutervoetbal’ voor 3-4-jarigen!

BLOKKERS_peutervoetbal_breed.jpg


Veel peuters willen graag met een bal spelen. Bij De Blokkers kunnen peuters vanaf 3 jaar al deelnemen aan peutervoetbal!

Voor wie is het?

Peutervoetbal is er voor alle kinderen van 3 t/m 4 ½ jaar en heeft als doel om kinderen eerder in contact te laten komen met de sport en om de sociale en motorische ontwikkeling te verbeteren. Tevens leren de peuters sporten met andere kinderen. Middels het peutervoetbal maken wij zo het gat minder groot naar teamvoetbal en kunnen de kinderen zich in hun eigen tempo ontwikkelen. Het is nog geen ‘echte’ voetbaltraining, maar het draait om het plezier van samen lekker buiten bezig 
zijn, het bevorderen van de motorische ontwikkeling en spelenderwijs kennis maken met het voetballen. Het goed leren omgaan met elkaar zoals dat hoort in een teamsport staat hierbij voorop. 

Vervolgens kunnen ze rond 4½-5 jaar doorstromen naar de succesvolle ‘Champions League’ van De 
Blokkers, de volgende logische stap naar het competitie voetbal (4 tegen 4).

Hoe werkt het?

De trainingen hebben een speels karakter, maar het is niet alleen spelenderwijs leren omgaan met de bal, maar ook goed leren omgaan met elkaar zoals dat hoort in een teamsport. Respect voor elkaar en voor de tegenstander dus. Tijdens de trainingen, die ongeveer een uur duren, leren de kinderen op speelse wijze ‘een te worden met de bal’ en worden zij bekend gemaakt met het voetbalspel. De trainingen staan onder leiding van onze Hoofd Jeugdopleiding Frits Bosch.

Sporten met kinderen van deze leeftijdsgroep eist veel aandacht. Spelenderwijs gaan wij onder leiding van ervaren jeugdtrainers lichte voetbalhandelingen aanleren en de conditie en motoriek verbeteren met spelmateriaal, die bij deze leeftijdsgroep past. Zo wordt er gewerkt met lichte ballen. 

En het allerbelangrijkste...plezier hebben staat natuurlijk bij De Blokkers zoals altijd voorop!

Wanneer er een training peutervoetbal plaatsvindt moet er altijd een begeleider van het kind bij aanwezig zijn. Dit om het kind op te vangen mocht er iets zijn. Overigens kan een ouder eventueel ook mee helpen bij de training.

Wanneer is het?

Peutervoetbal vindt plaats op de woensdagmiddag van 16:00 uur t/m 17:00 uur bij De Blokkers op 
hetzelfde tijdstip als de training van de ‘Champions League’.

Welke kleding moet mijn kind aan?

Voor schoenen (echte voetbalschoenen zijn nog niet noodzakelijk), sokken en een trainingspak dien je zelf te zorgen.

Hoe zit het met lid worden en wat zijn de kosten?

In verband met verzekeringen is het noodzakelijk dat je kind, indien hij/zij ‘vast’ bij de kabouters komt, lid wordt van VV De Blokkers. Hiervoor wordt eenmalig inschrijfkosten a € 12,50 in rekening gebracht. Omdat De Blokkers graag sport en spel voor deze jonge kinderen wil stimuleren zijn er geen verdere kosten aan peutervoetbal verbonden. Gratis plezier dus!

Voor het inschrijven als lid hebben we enkele gegevens nodig. Hiervoor hebben we in samenwerking met de KNVB een handig formulier gemaakt. Dit inschrijfformulier kan je openen door op onderstaande button te klikken of naar de volgende link te gaan.

Inschrijven als nieuw lid

Belangrijk! Bij invullen van het formulier moet bij "type lidmaatschap" gekozen worden voor "Vereniging - Voor als je niet in de KNVB-competitie wilt spelen".

Nieuwsgierig geworden?

Als je geïnteresseerd bent, en denkt dat Peutervoetbal past bij je kind(eren), dan kun je informatie inwinnen via het e-mailadres peutervoetbal@blokkers.nl

Ook mensen die de activiteiten voor de peuters willen begeleiden, kunnen zich aanmelden. 

Voor meer informatie kunt u ook bellen met Rob Tol (06- 51339300) of
kom een keer kijken bij een van de trainingen en doe vrijblijvend mee!

Kom eens kijken hoe het is om bij De Blokkers te voetballen, dan kunnen wij laten zien dat wij een sportieve en leuke voetbalvereniging zijn.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!