Alles of niks voor JO11-3

Alles of niks voor JO11-3

Always Forward JO11-5

5 - 2

v.v. de Blokkers JO11-3

Competitie

Groep 4 104

Datum

12 oktober 2019 10:15

Accommodatie

Onbekend

De laatste wedstrijd van deze cyclus was tegen het ongeslagen Forward. Door alle regenval was tot teleurstelling van velen de training op woensdag niet doorgegaan. Daarentegen was maandag wel getraind waarbij een oud topverdediger was ingehuurd om de mannen de fijne kneepjes van het verdedigen bij te brengen.

Dit bleek nog niet helemaal geland te zijn want het was Always Forward die de score opende. Een lange bal werd niet goed beoordeeld door de verdediging en ook was uitkomen van Rick niet overtuigend. Met een mooie boog verdween de bal in het doel en dat was niet het begin waar op gehoopt was.

Blokkers was echter niet onder de indruk en ging de strijd vol aan. Met een mooie aanval werd Tiamo vrij gespeeld en waar dat vorig seizoen een zeker doelpunt was mislukte het afronden jammerlijk. Forward, continu vooruitgeschreeuwd door hun bulderende coach, ging op zoek naar een tweede treffer maar stuitte op onze solide verdediging of de sterk keepende Rick. Het spel golfde op en neer en de Blokkers kreeg zelfs wat meer de overhand.

Helaas werd de thuisclub geholpen door een hopeloze bal door het midden waardoor vrij kon worden aangelegd en Rick kansloos was. Gijs begreep dat er wat moest gebeuren en na een mooie run over rechts trok hij de bal terug en scoorde Kay de 2-1. Bij de volgende aanval speelde Mees en Silvan zich mooi door de verdediging. De bal werd perfect op de opgekomen Casper teruggelegd en die teisterde met een hard schot de lat. De coach van Forward schreeuwde het hele veld bij elkaar maar het hielp weinig. Tiamo werd weer vrijgespeeld maar in plaats van hard te schieten probeerde hij iets met buitenkant schoen. Tot ieders ontzetting rolde de bal hierdoor ook langs de verkeerde kant van de paal. Silvan en Finn kregen nog kansen maar het balletje viel net niet goed. Aan de andere kant hielden Julian, Casper, Stan en de opnieuw goed spelende Robin de boel achterin dicht. Met 2-1 gingen we de rust in.

Heel goed kwamen we de rust niet uit. Kay, tot dat moment uitstekend op dreef, verdedigde door het midden uit en dat betekende de 3-1. Deze deed pijn en uit een goed genomen corner viel ook de 4-2 binnen. De bullebak van Forward kwam wat tot bedaren maar De Blokkers deden zijn bloeddruk toch weer tot ongekende hoogte stijgen. Het was weer Gijs die het voortouw nam en zijn duel op het middenveld won en opstoomde naar het doel. Zijn harde schot was de keeper van de Horinezen te machtig en de 4-2 was een feit.

De Blokkers drong aan en speelde alles of niks. In deze fase zat het niet echt mee. Een duidelijke handsbal werd door de leidsman genegeerd en de passing was te gehaast waardoor de mogelijkheden niet goed werden uitgespeeld. Aan de andere kant groeide Rick in zijn rol als The Wall. Ver voor zijn doel smoorde hij menig counter en als er wel werd geschoten dan kreeg hij er wel een hand, knie, buik of neus tegen. Dat in de laatste minuut de 5-2 nog binnenviel was slechts voor de statistiek.

Met een opgeheven hoofd konden onze mannen richting kleedkamer. Iedereen had keihard gewerkt en op sommige momenten werd er ook goed gevoetbald. Al met al een mooi eind aan dit bekertoernooi. Op naar een nieuwe ronde met nieuwe kansen!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!