18 januari 2020 15:00

Scheidsrechter

Ruud Postema

Onbekend

De start van het de voorjaarscompetitie is zaterdag weer van start gegaan. Ondanks dat we nog steeds bezetting problemen hebben door de blessures stonden de meiden er wel. De tegenstander, Buitenveldert liet er geen gras over groeien. Hun doel was duidelijk, 3 punten mee naar huis nemen. Vol gas speelde deze dames uit Amsterdam en de Blokkers dames hadden er moeite mee. 3 echte 100% kansen werden echter niet benut door de Buitenvelders. Dit gaf de dames uit Blokkers toch wel vertrouwen wat zo nu en dan voorzichtig aan voetballen begon te denken. Ondanks het overwicht van de Amsterdamse dames wisten de Blokkers ladies de nul vast te houden tot aan de rust. Gesterkt door het vasthouden aan de nul, ondanks soms kunst en vliegwerk kwam er vertrouwen in de groep.

Ondertussen was Iris ook ingevlogen en hadden we 1 wissel. Zeker geen minuut te laat want Laura, ons “fotomodel” viel uit met een rug blessure. Jawel nog een blessure erbij. Maar goed de tweede helft.

De dames uit Amsterdam starten weer als in de eerste helft. Echter gaf Blokkers nu meteen vanaf het eerste fluitsignaal meer tegengas. De dames uit Amsterdam speelde vol vooruit wat ruimte gaf achter hun verdediging. En binnen 10 minuten wisten Sterre en Sandy door heel efficiënt gebruik van e maken. Sterre zet de bal voor vanaf links op Sandy die hem keurig achter de keepster in het net schiet. Buitenveldert wil het meteen goed maken maar weer 10 minuten later weten de dames uit Blokkers te scoren uit een hoekschop. Sandy neemt de hoekschop en Grazyna weet met een volley de bal in het net te schieten. Ondanks dat het compleet tegen de verhouding van de eerste helft was staan we voor met 2-0. De dames uit Amsterdam zetten nu de achtervolging in en zetten alles op alles. Deze dames kwamen elke keer tot onze 16 meter maar benutte de kansen gewoon weg niet. Door die hoge druk van de Amsterdamse dames ontstond er veel ruimte. Dit resulteerde in nog 2 mega kansen voor de Blokkers maar werden niet benut.

Kijkend naar de totale wedstrijd heeft niet het beste team gewonnen. Dat was zonder meer Buitenveldert. Maar het team wat voor elkaar wil strijden en door het vuur wil gaan heeft gewonnen. Met passie, inzet en strijd werd deze wedstrijd toch gewonnen.

Volgende week spelen uit bij Spartaan 20 te Rotterdam.