Scheidsrechter

S. (Steijn) van Wijk

Accommodatie

Onbekend

Na maandenlange gedwongen stilte van het verslagenfront mocht uw verslaggever van een stel jongens uit Blokker (en omringende dorpen en stad) weer op pad met zijn schijfblok en pen. De laatste keer verliet hij u met schrijfsels over een team die 6 tegen 6 speelde. Het perspectief is echter nu gewijzigd. De jongens zijn namelijk inmiddels JO11-1 geworden en dat betekent dat het kwart veld is ingeruild voor een half veld. En dan heb je gewoon meer manschappen nodig: Milo en Lucas zijn nu onderdeel van het team geworden. Welkom!

Samen met invalcoach Marcel moest coach Cris het team klaarstomen voor hun debuut op het halve veld. Tegenstander van dienst was het tweede JO11 team van Always Forward.

Alle beschikbare spelers konden op het wedstrijdformulier worden ingeschreven ondanks enkel pijntjes bij sommige spelers. Wel besloot Jayden tijdens de warming up om zijn half veld debuut uit te stellen naar volgende week.

Met de nieuwe flexibele 3-2-2 aka 2-3-2 opstelling begon Blokkers energiek aan de wedstrijd. Vooral Alain en Ryan bleken als verdedigingsduo een goed koppel te vormen, want menig aanvalspoging werd door hun vakkundig om zeep geholpen. Op het middenveld wisten Rens en Tim zich wel raad met de extra meters om hun heen. Doseren met hun energie is daarbij nog een kunst op zich. Maar ook Lucas liet zien waarom zijn uitverkiezing voor dit elftal klopte, want hij stond ook zijn mannetje. In de aanval was het aan Lucas, Isa en Thijs beurtelings de beurt om gevaar te stichten voor de AF-doelman.

De wedstrijd ging gelijk op, waarbij vooral tussen de twee doelgebieden van de keepers de strijd zich afspeelde. Het was dus zaak om effectief om te gaan met de geboden kans en dat deed Rens. Zijn schot met zijn chocoladebeen zorgde voor het eerste doelpunt van het seizoen.

Helaas bleek Always Forward ook opgelet te hebben bij de training "Hoe moet je effectief omgaan met kansen?". Uit 1,5 kans wisten zij 2 doelpunten te scoren waardoor Blokkers het eerste kwart van de wedstrijd met een 2-1 achterstand eindigde.

In het tweede kwart ging Blokkers dus op zoek naar de gelijkmaker. Hierbij werd Blokkers een beetje geholpen door een AF-verdediger. Hij passte namelijk bijna in zijn eigen goal, maar de keeper hield met een hand de bal eruit. Thijs was er echter als de kippen bij om de nieuwe  Juul aller Julen te worden (Kent u deze nog.....): uit de rebound wist hij de keeper te verslaan.

Met deze gelijke tussenstand werd ook de rust gehaald. Ook in het derde kwart kwam er geen wijziging in deze tussenstand. Beide teams hadden een flinke kluif aan elkaar, alhoewel Blokkers iets meer gevaar voor het vijandelijke doel zorgde.

Maar zoals gezegd hadden de jongens van Always Forward opgelet bij die speciale training. In het vierde kwart wisten ze uit 2 uitvallen 2 doelpunten te maken. Blokkers probeerde, ondanks de vermoeidheid, nog van alles en nog wat om het tij te keren, maar er kwam geen wijziging meer in de tussenstand.

Zo eindigde de eerste wedstrijd op het halve veld met een klein verlies. De strijdlust van het hele team biedt echter hoop op de komende wedstrijden. Ze kregen daarom terecht een applaus van het meegereisde publiek.