Scheidsrechter

Zelf Regelen

Accommodatie

Onbekend

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd gespeeld met het zonnetje hoog aan de hemel. Of was dit toch niet het geval? In ieder geval werd de wedstrijd gespeeld op het F-2 veld. Iedere supporter weet dan natuurlijk dat dit het halve veld aan de kant van de kantine is.

Doordat de jeugdsscheidsrechter meeging in de trend om afwezig te zijn vanwege het wachten op de uitslag van de coronatest werd op het laatste moment een nieuwe scheidsrechter geritseld. Zo eentje die normaal gezien de verslagen van dit team schrijft, maar die vandaag de uitgebreide hulp op dit vlak kreeg van Marlies.

Blokkers beschikte over alle spelers. Volgens de laatste metingen van de overheid was de ziekenboeg precies op tijd leeggestroomd voor deze wedstrijd. Ook de vorige week nog licht geblesseerde Jari was bijna blessureloos weer van de partij. JO11 had zelf een extra speler, want de wedstrijd van Aaron was afgelast en hij zin om te ballen.

De man in het zwart (in ieder geval qua jas) floot vlak na tienen voor de aftrap. In het eerste kwart waren de teams aan elkaar gewaagd. Net zoals vorige week begon Blokkers vol energie. Blokkers had eerder deze week veel getraind op het gebruiken van de diepte en breedte van het veld en kon dit eindelijk voor het echie laten zien.

Door de energie en veldspel kwam Blokkers leidde tot enkele kansen van o.a. Rens en Alain, maar ze gingen er nog niet in. De tegenstander uit de Risdam bleek een geduchte tegenstander te zijn. Ze coachten elkaar onderling goed en stonden goed georganiseerd.

Aan het einde van de eerste kwart kwam er verandering in de brilstand. De gelukkigen waren echter niet Blokkers. Na een mooie aanval en balletje net over de keeper kwam HSV op voorsprong. Daarna direct een mooie aanval van Blokkers, helaas goede redding (onder zijn kont) van de keeper.

In de eerste timeout pepte Cris de jongens op. Het mocht echter nog niet direct baten, want HSV startte beter het tweede kwart. Jari moest direct aan de bak met een mooie redding. HSV zette meer druk, maar de verdediging stond goed te blokkeren. Aanvallend waren er wel aardige acties, maar het komt allemaal net niet aan. HSV kan er af en toe dreigend uit komen. Aan weerskanten worden er fel gestreden om de bal.

Uit een corner van HSV wordt de voorsprong, helaas, verdubbeld. De bal glipt net door Jari zijn handen. 0-2. Het harde spel leidt uiteindelijk dat Ryan even met een zere enkel het veld moet verlaten

Vlak voor rust komt Thijs na een lange bal 1 op 1 met de keeper. De laatste maakt echter zijn doel goed klein door uit te komen en geeft Thijs weinig tijd en ruimte om te profiteren. Blokkers probeert voor rust verandering aan te brengen in de score, maar krijgt nog geen resultaat. Ze blijven er voor gaan, onze mannen.

Na de rust is iedereen weer fris om de strijd verder te gaan. De druk van de tegenstander blijft, maar dit biedt ook ruimte op aanvallend gebied. Zo krijgen na een mooie aanval, Isa en Alain voor het doel de bal, maar de paal is ditmaal de sta-in-de-weg.

Het spel golft op en neer waardoor het spannend blijft voor spelers, publiek en scheids. Kansen zijn er, maar ze gaan er niet in. De felheid / gretigheid is er zeker. Uit een hoekschop van Alain volgt een mooie kluts voor het doel en uiteindelijk scoort Tim de belangrijke aansluitingstreffer, 1-2.

Zoals eerder gezegd is HSV echter geen tegenstander die je zomaar opzij zet. Na een strakke aanval vergroten ze weer de marge: 1-3. Blokkers geeft echter nog niet op, zo krijgt Ryan een aardige kans na een mooie lange dribbel. Het schot is net niet hard genoeg om de keeper te verschalken.

Het komt dus allemaal op het laatste kwart. Als volleerd leraar pept Cris zijn jongens op in een kringgesprek bij de time-out. Zodoende kunnen ze weer volle bak aan de slag. Vorige week waren de laatste minuten zwaar (best groot, zo’n half veld en veel meer meters maken). Er steekt een verfrissend windje op (waar was de zon gebleven) en een doelpunt voor zou nog wel mooi en verdiend zijn.

En dat doelpunt volgt ook. De eerste kansen in dit kwart van Thijs en Alain gaan mooi richting doel, maar verslaan de keeper nog niet. Maar uiteindelijk weet Isa wel de belangrijke 2-3 te scoren.

In de laatse minuten van de wedstrijd probeert met alles wat ze nog hebben het tij te keren. En de kansen voor de gelijkmaker worden ook gecreëerd, maar het puntertje van Tim en Ryan belanden naast het doel in plaats van tussen de doelpalen.

En zo bleef het spannend tot het einde, maar volgde er geen verandering meer plaats in de tussenstand. Zo eindigde ook deze wedstrijd in een kleine verliespartij.

Volgende week mogen de mannen op echt gras spelen bij Valken. Een tegenstander die net zoals Blokkers ook na de eerste twee wedstrijden puntloos is. Dat belooft een interessante pot te worden.

Verslaggevers: Marlies Spaan & Jasper Verweij