Spannende strijd

Spannende strijd

v.v. de Blokkers MO11-1

2 - 2

BOL MO11-1

Competitie

Regio Cup Groep 1 01

Datum

5 juni 2021 8:45

Scheidsrechter

D Eijking

Accommodatie

Sportpark De Blokkers
Gildenweg 23 A
1695 GD
Blokker
tel. 0229-240350

Ik moest even kijken hoe lang het geleden was dat we een echte wedstrijd gespeeld hadden. Dat was op zaterdag 3 oktober…. In de tussentijd hadden we een lange tijd andere zorgen aan ons hoofd dan een potje voetbal, maar na de eerste versoepelingen begon het bij begeleiding en speelsters te kriebelen. Zouden we nog mogen voetballen voor de zomer? …. Ja dus

Alle hulde voor alle vrijwilligers binnen de club die hun best hebben gedaan om de jeugd bezig te houden. Mixtoernooien, spelletjesochtenden, trainingen en diverse onderlinge wedstrijden werden georganiseerd. Hierdoor werden de meeste zaterdagen toch gevuld. Als klap op de vuurpijl werd vorige week als voorbereiding op het volgende seizoen een mix-wedstrijd met de MO13 op groot veld gespeeld.

De trainingsopkomst is al die tijd goed geweest. De trainers hadden het druk en kregen het zelfs nog drukker omdat de groep meiden zich langzaam maar zeker uitbreidde. De teller van onze groep staat inmiddels op 13. Hiermee zijn we klaar voor de overstap naar het grote veld!

Nu eerst nog de langverwachte afsluiting van dit seizoen. De Regio cup poule waarin Blokkers MO11 is ingedeeld, bestaat uit kampioenen of hooggeplaatsten van Fase 1. Allemaal sterke ploegen dus en een mooie uitdaging voor onze meiden. Tegenstander van vandaag was BOL MO11 uit Broek op Langedijk. In 4 wedstrijden wisten zij liefst 38 keer te scoren. We waren gewaarschuwd.

Voor de wedstrijd hadden we onze teambespreking op het veld. Het werd een serieuze sessie waarin we de koppies op scherp wilden zetten. De trainingen waren de laatste weken verworden tot theekransjes. Het werd allemaal wel erg vrijblijvend. Allemaal logisch vanwege de lange competitiedroogte, het mooiere weer, naderende vakantie, grotere groep enz. Maar we willen dit jaar goed afsluiten, dus werd het hoog tijd voor een corrigerend gesprekje. De meiden pakten dit erg goed op en de warming-up beloofde al veel goeds.

Onder leiding van scheidsrechter Daan ontspon zich meteen vanaf het begin een mooie strijd. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Al vrij snel kwam BOL op voorsprong, maar die achterstand werd vlak daarna ongedaan gemaakt door Fenne. Blokkers kreeg vervolgens de beste kansen, maar onze topscorers (namen zal ik niet noemen) hadden nogal pech in de afwerking. Achterin bleef het opletten, want BOL liet zien waarom ze zoveel scoren.

Met een mooi doelpunt via de onderkant van de lat bracht Ziva Blokkers op een verdiende voorsprong. Helaas nam BOL daarna weer de overhand en de enige keer dat de defensie even de aanvallers kwijt was, werd dit meteen afgestraft: ruststand 2-2.

Na rust bleef het spannend. Blokkers kreeg meer kansen, maar ook de tegenstander bleef gevaarlijk. Anna en Fenne raakten maar weer eens de paal. De keeper redde op schoten van Anna en Haly. Aan de andere kant redde Donna op een hard schot en werd van dichtbij naast geschoten tot ontzetting van de coaches van de tegenstander. Blokkers liet in deze fase mooie dingen zien. Acties langs de zijlijn met mooie voorzetten, uitstekend verdedigend werk en mooi samenspel. Erg fijn om te zien voor de coaches.

Wat de ploegen verder ook probeerden, de bal ging er niet meer in en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Gemengde gevoelens bij Blokkers. Goed gespeeld, veel kansen gehad, dan is een gelijkspel misschien niet wat je hoopt. Maar de tegenstander had ook kansen, de meiden hadden ervoor geknokt en het was sowieso weer heerlijk om op het veld te staan voor een echte wedstrijd.

Volgende week spelen we een oefenwedstrijd bij Westfriezen. Daarna nog 2 Regiocup wedstrijden. Daarna gaan we genieten van een hopelijk zorgeloze en mooie zomervakantie.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!