Return of the legends

Return of the legends

Medemblik FC JO11-1

3 - 12

v.v. de Blokkers JO11-1

Competitie

Regio Cup Groep 1 16

Datum

5 juni 2021 10:30

Scheidsrechter

P. Knoops

Accommodatie

Onbekend

De aanloop

Het heeft even geduurd. Eerlijk gezegd was het de vraag of het überhaupt nog zou gaan gebeuren. Lang geleden werden door JO11-1 nog wedstrijden gespeeld. Wedstrijden op een half veld was nieuw voor het team. De tweede lockdown gooide echter flink wat roet in het eten.

Na maandenlang trainen, trainen en op zaterdagen onderlinge wedstrijden of ander voetbalvermaak leek het seizoen 2020 - 2021 als nachtkaars uit te gaan. Totdat de overheid en daarmee ook KNVB licht aan het einde van de tunnel voorspelde: de jeugd kan nog paar weken competitie spelen voordat het seizoen echt afgelopen is. Precies het beetje zuurstof dat de kaars nodig had om weer vol aan te wakkeren.

Onder de noemer KNVB Regiocup zit de jongens ingedeeld in poule van vijf teams. In vier weekeinden spelen deze teams tegen elkaar in een halve competitie. Het geluk is helemaal met onze jongens, want in geen enkel weekend zijn ze vrijgeloot, oftewel vier wedstrijden op de planning!

De eerste, beste wedstrijd voor deze cup was een uitwedstrijd bij FC Medemblik. Alle jongens verzamelden zich rond 09:30 op het Blokkers parkeerterrein om in 3 auto's richting Medemblik te koersen. Ten opzichte van de vorige reeks wedstrijden is Milo er niet meer bij. Hij nam eerder het seizoen het besluit om zijn voetbalheil elders te zoeken. Doordat echter ook Thijs thuis moest blijven voor het wachten op een bepaalde uitslag (maar niet van deze wedstrijd) ging JO11-1 zonder wisselspelers op pad.

De persaccreditatie voor de vaste verslaggever was verlopen, dus heeft hij een reconstructie van de wedstrijd moeten maken op basis van een ooggetuige en whatsapp verkeer (met dank aan razende reporter Ivo).

Eerste helft

Na aankomst op het complex van FC Medemblik bleek dat Blokkers JO12-2 ook op hetzelfde tijdstip moest voetballen. Zij hadden genoeg spelers, waardoor ze bereid waren om 2 spelers te lenen aan ons team.In de eerste helft konden daardoor Gijs en Stijn het team helpen.

Blokkers JO11-1 begon beetje nerveus. Een beetje bangerig werd positie gekozen zowel aanvallend als verdedigend. Totdat de bal ineens bij Rens belandde. Hij schoot op doel. De keeper tikte de bal echter voor de voeten van Isa die de bal makkelijk binnen kon schuiven: 0-1!

Blokkers wilde deze oppepper gebruiken om de stand snel uit te breiden, maar dat ging vooralsnog moeizaam. Stijn was er wel dichtbij, maar zijn afstandsschot werd gekeerd door de lat. De voorsprong werd verdubbeld door weer een rommelgoal van Isa, waarbij de Medemblik keeper ook niet helemaal vrijuit ging.

Dit was wel de bevrijding voor de jongens. Vrijwel direct na deze goal vergrootte Tim met een volley de voorsprong.

Aan de andere kant had de verdediging van Blokkers de aanvallers van Medemblik in hun broekzak. Toch bleek deze broekzak een klein gaatje te hebben, want FC Medemblik scoorde van afstand met een mooi schot langs Jari: 1-3.

Blokkers was echter de betere ploeg en liet dat in het scoreverloop in de eerste helft ook duidelijk blijken. Alain was 2 maal de doelpuntenmaker achtermekaar. Eerst met een afstandsschot en daarna met een punter over de keeper.

Tweede helft

In de rust werden Gijs en Stijn ingeruild voor Mees en Mitchell. De nieuwe wissels zagen Blokkers uit de startblokken schieten, want in korte tijd werd de stand opgekrikt naar 1-7 door doelpunten van Isa en Tim. Medemblik probeerde terug te komen door de 2-7 te scoren. Een terugkeer van de spanning betekende dit niet, want Alain scoorde vrijwel direct hierna alweer de 2-8.

In het slotstuk werden de begeleiders van beide teams bij gebrek aan publiek nog verwend met meerdere doelpunten. Ryan en Mees (via een hakballetje van ooggetuige Rens) scoorden de 2-9 en 2-10. Medemblik maakte daarna hun derde goal. Ter afsluiting scoorden Isa en Mees nog ieder 1 doelpunt.

De wedstrijd werd dus met een ruimte 3-12 overwinning afgesloten. Bij de penalties bleek Jari in de afgelopen maanden zeer veel geoefend te hebben op het ontschadelijk maken van pingels. Op één na roste hij alle schoten uit het doel.

Na afloop konden de coaches Cris en Erwin niets anders dan supertrots zijn op de prestatie van de jongens.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Valken JO11-1 op het programme voor onze cupfighters.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!