Laatste thuiswedstrijd

Laatste thuiswedstrijd

v.v. de Blokkers JO14-2

4 - 3

Zouaven JO14-2G

Competitie

Regio Cup Groep 4 04

Datum

19 juni 2021 11:30

Scheidsrechter

M. Weening

Accommodatie

Onbekend

De Blokkers JO14-2 is een team waarover dit seizoen weinig geschreven is. Door een toevallige samenloop van omstandigheden bleek een vaste verslaggever van Blokkers 2 en Blokkers JO11-1 vandaag beschikbaar te zijn als vlagger voor deze jongens. Dat was voor hem een mooie gelegenheid om het team in hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen te observeren en te beschrijven.

Dit team wordt dit seizoen getraind en gecoacht door Rick en Michel. Aan het begin van het seizoen pakten zij samen de handschoen op. Op maandag en donderdag kregen zij de uitdaging om een team te smeden ondanks hun gebrek aan voetbalkennis (aldus hunzelf). Net zoals bij LEGO bouwwerken zijn ze steentje voor steentje begonnen om een hecht team te maken. Uitgangspunt voor elke training en wedstrijd was om iedereen zijn steentje te laten bijdragen, of je nu net  buiten de selectie-elftal viel, of net weer opnieuw het voetbalspel kwam herontdekken. Een voetbalteam vorm je namelijk samen.

Rick verwoordde het eerder al deze week mooi:

Allemaal heel erg bedankt, het was een leerzaam jaar. Ik wil zelf Michel bedanken dat die mij vroeg, ik had nooit gedacht dat ik er zoveel lol in zou krijgen. We hebben samen veel lol gehad, zeker bij uitwedstrijden. Volgend jaar wil ik de ingezette lijn graag doorzetten. 
Een team wat plezier heeft en ook nog wat leert tijdens trainingen en wedstrijden. Waarbij winnen het mooiste is maar verlies niet tot wanhoop hoeft te lijden. Ik heb genoten van de lol van de kids, soms was er een kleine motivering nodig 
maar hoofdzakelijk waren alle jongens uit zichzelf uitermate gemotiveerd. Vooral de drukbezochte trainingen zorgde ervoor dat wij wisten dat we op de goede weg zaten.  Het team heeft elkaar nooit teleur gesteld en daar ging het ons om.

Er gaan een paar jongens naar de selectie, een paar jongens stoppen er (helaas) mee. Maar het overgrote deel blijft en daar ben ik heel blij mee.

Een mooie blijk van deze unieke sfeer in het team was voor de laatste thuiswedstrijd. Er stonden namelijk 17 spelers klaar bij de warming up waaronder 2 debutanten. Deze debutanten hadden elk hun eigen redenen om enkel de trainingen bij te wonen en geen wedstrijden te spelen. Rick en Michel hebben echter een goede veilige sfeer gecreerd (en dat is knap met al die opgroeiende testosteron bommetjes om hun heen) waardoor beide spelers toch de drempel over durfden om wedstrijdminuten te maken in de geel-zwarte combi.

De tegenstander van vandaag was Zouaven JO14-2G, oftewel een team met zowel jongens als meiden. Dat bleek in praktijk 1 meisje te zijn overigens. Ook qua resultaten was het op papier een tegenstander waar een leuke pot tegen gevoetbald kon worden. En dat bleek ook al snel...

De start van Blokkers was voortvarend. Met diverse aanvallen werd het vijandelijke doel gezocht. In eerste instantie stonden de viziers echter nog niet goed afgesteld, waardoor scheids Michel nog niet naar de middenstip hoefde te wijzen. De ban werd echter gebroken door Jelte. Na een goede aanval was hij het eindstation. Deze voorsprong werd vervolgens uitgebreid door Marcus naar 2-0. 

Volgens horen zeggen is dit team zo'n comfortabele voorsprong niet gewend en dat bleek ook al snel. In 5 minuten tijd werd deze voorsprong namelijk teruggebracht naar 2-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust bleef Blokkers aandringen. Het veld werd met de minuut langer. Beide teams konden niet altijd meer met gemak de oversteek maken met bijna alle manschappen van verdediging en aanval en weer terug. Dat leverden wel meer kansen op. In eerste instantie vooral voor Blokkers. Uit 1 van deze aanvallen scoorde Marijn de 3-2 binnen.

Zouaven gaf zich echter niet gewonnen, maar o.a. Tijs de Vrij (of Tijs de Ligt ) bleek een efficiente stofzuiger achterin te zijn. Ook hij kon echter niet voorkomen dat op randje zestien meter Zouaven een vrije trap kreeg. Met een fraai geplaatst schot in de kruising werd deze kans door Zouaven benut.

De volgende minuten zouden cruciaal worden. Het team dat als eerste het volgende doelpunt zou maken, zou aanspraak maken op de overwinning. En dat bleek uiteindelijk Blokkers te zijn! Wederom Jelte zorgde voor de bevrijdende 4-3 voorsprong. Zouaven kreeg daarna nog een grote kans wederom de gelijkmaker, maar dat mislukte voor hun.

Zo eindigde deze leuke pot voetbal voor de jongens met een mooie 4-3 overwinning. Volgende week de allerlaatste (uit)wedstrijd van seizoen tegen KGB. Na afloop heeft coach Rick elke speler uitgenodigd voor een bezoekje aan de gele M op het Obesitasplein in Zwaag. Dat lijkt me een leuke afsluiting van een enerverend seizoen!

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!