v.v. de Blokkers JO14-2

Regio Cup Groep 4 04

26 juni 2021 11:00

Onbekend

Na de lekkere overwinning vorige week vertrok JO14-2 met flink aantal manschappen naar de laatste wedstrijd. De tegenstander hadden hun best gedaan om alles op alles te zetten om Blokkers het lastig te maken. Met de voorkennis van de veldindeling hadden ze vooraf regendansjes gedaan voor een nat grasveld. Bij het arriveren op het voetbalcomplex bleek echter het zonnetje ook al op standje warm gezet te zijn.

Op het achterste veld stelden de teams zich op voor een leuke wedstrijd. Op het spel stond de tweede plek in de eindklassering. Maar bovenal stond het plezier voorop om het seizoen af te sluiten.

Het warme zonnetje leek echter al snel invloed te hebben op het wedstrijdverloop. Coaches Rick en Michel hadden expres een verdedigend ingestelde opstelling gemaakt. KGB begon fanatiek met aanvallen de verdediging te breken. In eerste aanleg lukte dat niet erg, maar zoals gezegd speelden de warmte een aardige rol. In tweede gedeelte van de eerste helft had KGB de sleutel tot succes gevonden. Met snelle uitbraken speelden ze de linies stuk. En dat resulteerde in een ietwat geflatteerde 3-0 voorsprong. De kansjes die Blokkers kreeg, werden aan de andere kant niet benut.

In de rust werd de taktische trucendoos van Michel en Rick opengegooid. Daaruit kwam onder andere een aanvallendere opstelling met 3 aanvallers. Dit bleek direct in de tweede helft een recept tot succes. Blokkers zette KGB hevig onder druk en met name de kleine, behendige Jelte bleek uiterst effectief te zijn. Eerst scoorde hij de 3-1 en niet veel later de 3-2.

Blokkers rook bloed en ging op zoek naar de gelijkmaker. En daarvoor kregen ze ook goede kansen. Het vizier bleek echter telkens te hoog afgesteld te zijn. Blokkers probeerde met de laatste krachten nog verder te strijden, maar moest daarvoor ook veel ruimte achterin weggeven (mede ook door vermoeidheid). En KGB wist vlak voor tijd deze ruimte te gebruiken door 4-2 te scoren.

Deze leuke pot voetbal werd hierdoor verliezend afgesloten door de jongens. Maar volgens mij was dit al snel vergeten toen op de terugweg het obesitasplein in Zwaag werd aangedaan. Coaches Michel en Rick trakteerden de spelers op een leuke afsluiting van een mooi, lang, maar door de coronamaatregelen ook vreemd seizoen.

Volgend seizoen zal groot gedeelte van dit team weer te bewonderen zijn bij de JO15 categorie. We zien jullie allemaal dan graag weer terug. Fijne zomer!