2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 02

Beverdam 3
1822AA
ALKMAAR
tel. 072-5612439

Zo voor de welkome herfstvakantie ging de reis vandaag naar Alkmaar. In de schaduw van het AZ -stadion  was Kolping Boys de tegenstander. Helaas moesten zowel Julian als Casper op het laatst afzeggen vanwege ziekte dus hadden John en Dennis slechts de keuze uit 11 spelers. Op een erbarmelijk slechts grasveld werd met veel inzet een muur opgetrokken tegen de aanvallers van de thuisploeg. Deze had namelijk duidelijk het betere van het spel en waren ook fysiek een stuk verder dan de geel zwarte brigade uit Blokker.

Met Silvan, Kaj, Stan en Björn als geïmproviseerde defensie lukte het lang om de tegenstander van score af te houden. Hierbij hielp de goede vorm van Rick ook mee, want met vlieg en kunstwerk hield hij heel wat ballen tegen. Aanvallende was er weinig eer te behalen. De passing van achteruit was daarvoor te onzuiver en als de bal bij onze aanvaller kwam dan werd de bal veel te makkelijk verspeeld. Finn stichtte nog het meeste gevaar maar zijn runs naar voren eindigde vaak in een botsing met de tegenstander terwijl een pass een betere optie was geweest.

Nu moet gezegd worden dat zowel Lucas als Robin niet echt hun dag hadden vandaag. De bal was niet hun grootste vriend en bij het zien van de imposante tegenstander gaven zij wel erg snel op. Andy probeerde zijn snelheid nog wel uit te buiten maar ook zijn ontzag voor de fors uit de kluiten gewassen Alkmaarders was wel erg groot vandaag.

Dat de schade bij rust slechts 2-0 was een klein wonder maar bood nog alle mogelijkheden voor de tweede helft. Helaas was bij een aantal dit geloof in de kleedkamer achtergebleven want in de tweede helft was het slechts de verdediging en de keihard werkende Mees en Berkay die er nog iets van probeerde te maken. Dit was echter vechten tegen de spreekwoordelijke bierkaai. De krachten werden steeds minder en ook was het overzicht en de nauwkeurigheid steeds verder te zoeken. Toen Rick zelfs een harde inzet van zijn eigen verdediger uit het doel moest ranselen was het duidelijk dat er niet veel in zat vandaag.

Met 5 doelpunten en een veelvoud van gemiste kansen werd de tweede helft een formaliteit. Op de 7-0 nederlaag was dan ook weinig af te dingen. Misschien dat de vrije week ervoor gaat zorgen dat de negatieve spiraal wordt doorbroken. Even de hoofden leeg maken en maandag over een week weer allemaal trainen!