2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 02

1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

Deze ochtend werd Victoria O ontvangen op het sportpark in Blokker. Lucas, Julian en Berkay waren niet beschikbaar en omdat ook Bjorn nog niet fit is was de spoeling erg dun. Gelukkig waren Mitch en Soufiane gestrikt om de selectie aan te vullen.

Op het natte gras van veld B werd fanatiek aan de warming up gewerkt terwijl Victoria schitterde door afwezigheid. Hulpcoach Jayden werkte een pittige keeperstraining af met Rick dus was iedereen lekker scherp.

Dit was dan ook te zien toen de tegenstander uiteindelijk wedstrijdklaar was. De strijd speelde zich veel op de helft van Victoria af. Iedereen werkte keihard waardoor de opponenten uit Obdam weinig tijd hadden om een goede aanval op te zetten. Kansen waren er voor De Blokkers, de razendsnelle Andy was een ware plaag voor de tegenstander. Fin en Silvan waren ook lekker op dreef maar helaas ontbrak de rust om de mogelijkheden om te zetten in een doelpunt.

In de verdediging zorgde Mitch voor de rust die nog wel eens bij ons ontbreekt. Kaj en Casper zaten fel op hun man en Miguel, Mees en Stan maakten veel meters op het middenveld. Toch kwamen de Obdammers beter in hun spel maar hadden het vizier niet op scherp. De keer dat ze de bal tussen de palen schoten bracht Rick uitstekend redding.

Aan de andere kant bleek de keeper niet zo zeker en na een matige spelhervatting kwam de bal bij Silvan die niet aarzelde. Zijn harde schot verdween hoog in het doel, de 1-0 was een feit. Een voorsprong is deze competitie nog niet voorgekomen maar gekoesterd werd deze niet. Goede druk naar voren zorgde ervoor dat de bal op de rand 16 bij Soufiane kwam en hij knalde de bal strak in de linkeronderhoek! 2-0 was de stand, wat een weelde.

De Blokkers had de smaak te pakken en gingen vol voor de 3-0. Hierbij werden helaas de verdedigende taken uit het oog verloren. Twee lange ballen naar voren werden dan ook niet onderschept waardoor de spits van Victoria vrij doorgang kreeg. Rick was beide keren net te laat met uitkomen dus gingen we met 2-2 de rust in. Een behoorlijke domper en dat was bij iedereen op de gezichten af te lezen.

In de rust waren dit keer weinig aanwijzingen nodig. Opletten op de restverdediging maar vooral zo doorgaan. Deze aanwijzing moest nog wat indalen want bij de eerste lange bal lag de bal al achter Rick, 2-3. Dit soort ontwikkelingen zorgen er vaak voor dat de koppies gaan hangen maar dit keer was daar geen sprake van. Het gras en de tegenstander werden opgevreten. Kans op kans werd gecreëerd maar de bal wilde er niet in. Victoria counterde wel een paar keer maar dit werd vakkundig opgelost door de verdediging of door Rick die foutloos keepte de 2e helft.

Uiteindelijk werd de druk op de achterhoede van Victoria toch te groot en zo kreeg Silvan op rechts veel vrijheid. Met 2 medespelers voor het doel schoot hij toch zelf en dat was een goed besluit. De 3-3 was een feit. Een gelijkspel zou echt een geweldig resultaat zijn en waar de coaches de mannen naar achter maande werd toch weer de aanval gekozen. Robin stond eindelijk een keer niet buitenspel maar faalde oog in oog met de keeper. Stan kon ook alleen op de keeper af maar wachtte te lang met schieten. Soufiane kreeg ook, na een prachtige pass, van Robin vrij baan maar voor hem bleek de weg net te lang.

Het leek zo op een gelijkspel uit te draaien totdat Silvan over links nog 1 keer doorkwam. Zijn voorzet werd met de hand tegengehouden en dat betekende een strafschop in de laatste minuut. Stan toonde zich een waardig aanvoerder en nam zijn verantwoordelijkheid. Onhoudbaar schoot hij de bal in de bovenhoek en daarmee waren drie punten een feit. Dolle taferelen op en naast het veld toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot, het was een waar feest op veld B.

Een prachtige overwinning waarbij dit keer iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. Met passie en inzet kan je ver komen, vandaag werd dat maar weer bewezen. Complimenten voor iedereen en op naar volgende week!