Gildenweg 23 A
1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

Na twee gewonnen wedstrijden op rij, betrad de JO12-3 vol vertrouwen en energie het veld voor hun wedstrijd tegen WSW O12-1. Zonder Shaheen en Yrian, maar met nieuwe aanwinst Anouk die de jongens komt versterken.

Tijdens de warming up schiet het vandaag 9-tal de benen warm met een oefening waarbij ze in de loop op doel moeten schieten. De ballen vliegen prachtig de kruising in. Dat geeft de burger moed!

Blokkers start sterk, maar na een eerste felle aanval, valt het doelpunt toch aan de andere kant: WSW op 0-1 voorsprong. Wat volgt is attractief, open spel dat op en neer gaat.
Toch belandt de bal onbereikbaar achter Levi: 0-2.

Jayden en Mees jagen voorin en vinden in Anouk de aansluiting vanaf het middenveld. Na een mooi uitgespeelde aanval belandt de bal van de voet van Jayden net nast de paal, helaas de verkeerde kant. Toch was het samenspel veelbelovend.

De zon begint te schijnen, altijd fijn voor het aanwezige publiek en het spel golft aantrekkijk op en neer. Helaas blijven echte kansen voor Blokkers uit. Levi voorkomt met hulp van zijn verdedigers Robin, Job en Shane een grotere achterstand.

Na verkwikkende limonade komt het team het veld weer op voor de 2e helft. Thijs heeft het geel verruild voor zwart wit en zal in de tweede helft het doel zo klein mogelijk maken, terwijl Levi zich voorin nestelt in de jacht naar de eerste goal.

Helaas is het eerste balcontact voor  keeper Thijs toch de bal uit het net vissen. De snelle tegengoal vraagt het nodige van de positiviteit van de jongens. Het publiek schreeuwt de koppies weer omhoog, coach Frank benadrukt alle positieve zaken. Toch heeft onze O12-3 moeite om de rust weer te vinden en vanuit deze rust weer te bouwen aan de aanval. Dat wat normaal de kracht is van dit team, op positiviteit  en vechtlust voor elkaar het samenspel zoeken, kost vandaag moeite.
Een onrustige periode wordt gevolgd door opnieuw een doelpunt voor WSW, 0-4, en een  vernietigend afstandsschot 0-5.

Blijf voetballen! is het devies van Frank. Zijn woorden herhalen zich op het veld: Voetballen! Niet zeiken! Het valt niet mee. Na een mooie redding van Thijs volgt een corner die door een lange WSW'er hard ingekopt wordt. Ook de daaropvolgende aanval is raak: 0-7. Hoewel iedereen individueel zich in blijft zetten, zijn de afstanden tussen de linies groot en blijft het ploeteren. Gelukkig klinkt daar het eindsignaal van de scheids.

Als altijd mag er afgesloten worden met penalty schieten. Het merendeel van de Blokkers schoten belandt binnen de palen in het net, voor sommigen voor het eerst een rake penalty dit seizoen! Dat poetst een beetje van het gevoel van de wedstrijd weg.