Nieuws van de Ladies

Nieuws van de Ladies

SVIJ MO19-1

1 - 5

v.v. de Blokkers MO19-1

Competitie

Hoofdklasse 01

Datum

6 november 2021 14:30

Scheidsrechter

B. von Scheven

Accommodatie

Sportpark Zeewijk
Groot Helmduin 28
1974LT
IJMUIDEN
tel. 0255-520608

Het is stil geweest, Corona treft iedereen en zoals bekend heeft de competitie vorig seizoen volledig stil gelegen. Het seizoen wat het seizoen van de Ladies moest worden. Na de voorbereiding waren de dames fit, zeg maar superfit. Echter het Corona beestje gooide roet in het eten. Kortom een verloren seizoen. En hier laat ik het maar bij.

We hebben afscheid moeten nemen van Inez en Sterre. Inez, rechtenstudent ondertussen, moet zich volledig inzetten voor deze opleiding en voetbal paste daar niet meer tussen. Begrijpelijk maar wel een gemis.  Sterre zoekt haar geluk in Amerika. Zij volgt een voetbalopleiding in het beloofde land. Beide dames hebben wij natuurlijk enorm veel succes gewenst.

Deze dames moeten worden vervangen. Dat is geen makkelijke opgave maar we hebben weer 2 supertalenten in eigen gelederen gevonden: Luna en Lois. Beide komen uit de MO19-2 en zijn klaar voor de volgende stap in hun voetbalcarrière.

Tsja ondertussen zijn we al weer een aantal weken bezig met de competitie, maar het ontbrak mij aan tijd en eerlijk gezegd ook de motivatie om weer in de pen te klimmen. Motivatie is een raar iets, je kan het niet zien, je kan het niet vastpakken, maar je hebt het wel nodig. Nou ja genoeg hierover laten we het hebben over de Ladies.

De start was kort maar krachtig. We hadden ruimte om 1 oefenwedstrijd te spelen en die speelde we tegen mijn goede vriend Luc. Luc hoofdtrainer bij DWOW had er wel oren naar. Zogezegd zogedaan, althans zwart wit gezien wel. Onze eerste wedstrijd na een jaar, 2 nieuwe speelsters en 2x getraind. Maar beste mensen, de dames lieten zien wat ze kunnen. Alsof ze een jaar gewoon doorgespeeld hadden. Alsof er niets gebeurd was. Combinerend, positiespel is wat de dames op de mat leggen. 2x uitbreken en 2x score. Zeer effectief. Kortom het gaf de burger moed. 

2 dagen later moesten we aantreden voor de eerste beker wedstrijd uit bij WSV. En nu was een jaar geen voetbal wel zichtbaar. Het ontbrak aan wedstrijdritme, o‘ja en spierpijn van de oefenwedstrijd. Ondanks de belegering van onze dames op de goalie van WSV bleef het bij een schramele 0-1. 3 punten mee naar huis. 

En week later mochten we thuis aantreden tegen het divisie elftal MO17-1 elftal van Always Forward. Met een ruime 5-0 overwinning pakten we de 3 punten.

Tenslotte de laatste bekerwedstrijd tegen Winkel MO19-1. Alsof we op de kermis liepen, de schiettent was geopend door de dames. 9-1 met eindresultaat. 9 punten in de beker. Door naar de volgende ronde. 

Op naar de competitie met een goed gevoel. De eerste tegenstander thuis is Vollewijckers MO19. Wat hier op maar met name om het veld heen gebeurde is met geen pen te beschrijven. En trainer die de regie van de zijlijn compleet in handen nam van de scheidsrechter. Profvoetballer geweest zijn en dan je zo profileren. Ik ga er ook geen woord aan vuil maken. 8-0 en 3 punten in de tas.
De tweede wedstrijd dan, uit bij Alliance te Haarlem. Ook hier werd er korte metten gemaakt met de tegenstander door de 1-7 overwinning van de dames uit Blokkers. De derde wedstrijd dan, 5-0 tegen Hoogland. Dat begint al een indrukwekkend doelsaldo te worden zo! Wedstrijd 4 brengt een 2-2 gelijkspel op de mat. Mede door de voortreffelijke keepster van VVIJ. Maar ook waart een kleine griepgolf door de groep waardoor diverse op het veld niet okselfris zijn. Dan thuis, de vijfde wedstrijd tegen de aartsrivaal Always Forward MO19-1. Een regelrechte derby. Maar we gaven niet thuis deze wedstrijd en ik moet zeggen dat AF deze terecht met 2-0 gewonnen heeft. De ziekenboeg breidt zich uit en dat brengt fysieke ongemakken met zich mee, een opstelling die niet optimaal was. Tenslotte gisteren uit bij SVIJ uit IJmuiden. Ondanks dat de ziekenboeg langzaam aan weer kleiner wordt toch nog hulp van de MO19-2 nodig vandaag. Jill helpt ons vandaag. Ondanks het missen van de spitsen vandaag leggen we SVIJ onze wil op en brengen de stand op 1-5. 

Beste lezers we zijn er weer en gaan weer wekelijks u voorzien van verslagen. Bovengenoemde is om u weer up to date te brengen.

Volgende week uit bij SV Enkhuizen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!