Gildenweg 23 A
1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

De herfst is begonnen! Vanavond kon JO12-1 de afgelaste thuiswedstrijd tegen Spartenen JO12-1 inhalen in de vorm van een uitwedstrijd om 19:00 uur. En qua temperatuur hebben het meegereisde publiek dat kunnen merken. Het was namelijk al best koud. Zeker als je stilstaat naast een kunstgrasveld zonder enige bescherming voor de koude wind en paar spatten. Het is daarom des te lekkerder als je na afloop je blauwe vingers kan opwarmen met het beroeren van de toetsen op een toetsenbord. Tot zover geklaag over het leven van een meegereisde verslaggever. Daar zit eigenlijk toch niet op te wachten. Maar ja, zo'n iemand wil ook gewoon eens aandacht.

En aandacht was er nodig. De aftrap voor de wedstrijd begon om 19:00 uur en binnen 2 minuten waren er al 4 aftrappen geweest. Het bal werd geopend door Isa die uit de allereerste aanval een nog niet scherpe keeper van Spartanen verraste. In de volgende 1,5 minuut gebeurde aan de Blokkers zijde van alles. Uit de eerste aanval van Spartanen werd de gelijkmaker gescoord en direct na de volgende aftrap toverde Jayden een EDje uit zijn hoge hoed.

Blokkers had in deze eerste helft de wind schuin tegen. Na de vroege achterstand hadden ze ook de wind even tegen met het verzilveren van kansen. Voor het einde van het eerste kwart schoot Rens Blokkers langszij: 2-2. In het tweede kwart nam Spartanen de Spartaanse route. Op deze route waren de lichtmasten even niet meer werkzaam. Blokkers raakte hier echter niet van in de war. Toen het licht weer aanfloepte, ging het licht spreekwoordelijk uit bij het team van Spartanen. Alain profiteerde als eerste door Blokkers op voorsprong te schieten. Voor rust werd deze voorsprong uitgebreid. Vlak voor het nemen van de corner werd Alain ingewisseld voor Isa. Een gouden wissel, want Isa scoorde direct uit die corner de 2-4.

In de tweede helft kwam Blokkers verder op stoom. Ze hadden de wind in de zeilen. Isa scoorde 2-5 uit een dieptepass van Tim en daarna scoorde Thijs na een goede scherpe dieptepass van Ryan. Thijs had het bijna weer op zijn heupen vlak daarna, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. In de rebound scoorde Isa de 2-7.

In de laatste time-out probeerde de coach van Spartanen de moed erin te houden: "het staat weer 0-0. We gaan een nieuwe poging doen". Zijn jongens konden het echter niet langer meer bolwerken. Achtereenvolgens Isa, Rens uit een corner, twee maal Isa (bij de tweede met dank aan Lucas die goed overzicht hield) en als laatste Tim werd de score opgetild naar een 2-12 overwinning.

Al met al dus een zeer goede overwinning van de jongens uit Blokker. Vooral de teamspirit en de discipline om georganiseerd te blijven voetballen waren zeer mooi om te zien. Zaterdag alweer de volgende wedstrijd. uit tegen het tweede team van Zouaven JO12.