Holenweg 4
1624PB
HOORN NH
tel. 0229-211069

Na de lekkere overwinning vorige week tegen Hauwert werd het deze week weer. Aangezien Ross nog steeds geblesseerd is, moest er weer gezocht worden naar een oplossing voor een keeper. Het potje kandidaten was al snel leger dan leeg en dus werd er gezocht in eigen gelederen voor een oplossing.

Zowel Hans als Maarten hebben eerder op doel gestaan en na enig aandringen stelden zij zich elk beschikbaar voor een helft op doel. Dat klinkt wellicht als een F-pupillen oplossing, maar was eigenlijk uiterst praktisch. Hans kon enkel de eerste helft spelen en Maarten kon eigenlijk niet aantreden als box-to-box speler (alhoewel hij als keeper toch niet kon laten om zich te beperken tot zijn eigen box aka zestien meter...).

Na de oplossing voor de doelverdediger moest ook nog goed gekeken worden naar de aantallen manschappen. De ziekenboeg zit namelijk nog overvol en daardoor moesten we een beroep doen op Joeri, Bobkar en Michael. Zodoende hadden we toch een flink aantal personen beschikbaar om te strijden tegen Always Forward.

Deze tegenstander had ons in de thuiswedstrijd op een naargeestige ochtend in december getrakteerd op een flinke nederlaag. Om hun titelaspiraties levend te houden zouden ze graag de strijd met ons snel willen beslissen. Daar hadden ze echter niet gerekend op de goede tegenstand van de geelzwarten uit Blokker. Zeker door de energie die Joeri, Ben en Michael in het spel legde, werd de aanvallen van Always Forward vakkundig onschadelijk gemaakt voordat het gevaarlijk zou worden voor Hans.

Aan de andere kant was het hopen op een goede doorbraak door de linies van met name Doppie. En dat lukte zowaar aardig in de eerste helft. De goede kansen voor Kim en Michael werden echter niet op waarde geschat, waardoor de brilstand werd bereikt bij de rust.

Met Maarten op goal, Farley voor Kim, Bobkar voor Remco en Ronald voor Cees (die ook nog bij het eerste zijn kunsten moest laten zien) werd de tweede helft gestart. Het spelbeeld wijzigde niet heel veel ten opzichte van eerste helft op 1 belangrijk verschil: Blokkers kreeg niet twee goede kansen, maar zelfs veel meer. Deze waren echter niet aan onze mannen besteed. Zeer frustrerend als je tegen de koploper speelt!

Always Forward liet daarnaast niet per se zien waarom ze zo hoog op de ranglijst bivakkeren. Voetballend werden ze zelden gevaarlijk. Toch zouden ze uiteindelijk aan het langste end trekken. Nadat eerst de scheids voor een enkel aanval van achteren op Doppie niet floot, deed hij het vlak daarna wel bij een soortgelijke actie op een AF-speler. De daaropvolgende vrije trap werd voor de pot gegooid en niet goed verwerkt. In de melee van benen werd Maarten gepasseerd: 1-0. De blijdschap van de tegenstander over dit doelpunt sprak boekdelen over het oog van de naald waardoor ze gekropen waren.

Direct daarna kreeg Blokkers de kans op de gelijkmaker, maar zoals eerder al verhaald waren de vizieren vandaag niet goed afgesteld. Er kwamen over het hele veld meer ruimtes en vooral wijzelf konden daar minder goed mee omgaan. Zodoende wist Always Forward nog twee maal te scoren, waardoor de eindstand op 3-0 kwam. Na het dikke verlies van de thuiswedstrijd lijkt dit een beperkt verlies, maar voelt pijnlijker. Als je namelijk het spelbeeld had gezien, had ik het nog moeten zien als we wel op voorsprong waren gekomen tegen dit team.