Gildenweg 23 A
1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

De 2e wedstrijd in de poule was vandaag tegen Strandvogels. Gezien de uitslag van vorige week geen hoogvliegers maar voor De Blokkers in de huidige vorm is geen enkel team een makkie. Met weer een volledig fitte selectie hadden Dennis en John weer voldoende keuze.
Stan was vandaag het konijn uit de tacktische hoge hoed en starte rechts op het middenveld. Kaj en Miquel vormde het centrale duo achterin.

Vanaf het begin was Strandvogels de wat betere ploeg of moeten we zeggen de minst slechte. Bij De Blokkers ging veel mis en zo werd de tegenstander de wedstrijd in geholpen. Dit resulteerde in wat gevaarlijke momenten maar verdedigend stond het best aardig en daarbij had Rick zijn goede vorm van vorige week vast weten te houden.

Aanvallende ging het bij de thuisploeg ook wat beter al hoewel er met wat meer rust aan de bal en een beetje overzicht er meer mogelijkheden hadden kunnen worden gecreëerd. Helaas waren het de gasten die als eerste scoorde. Een afgeslagen corner rolde richting 16 meterlijn en daar was niemand van de thuisploeg. Er stond wel een (vrije) vogel en deze liet Rick kansloos met een hard schot.

Op zich weinig aan de hand en dat bleek ook wel.   Na een mooie aanval over links had Björn de kans op de 1-1 tegen de touwen te jagen. De goede voorzet van Mees wilde hij echter ineens in het doel volleren terwijl aannemen een betere optie was. Terwijl De Blokkers treurde over de gemiste kans braken de gasten razend snel uit en konden eenvoudig de 0-2 maken. De Blokkers bleven het proberen, Finn, Silvan, Stan en Andy waren kansrijk maar het doelpunt viel aan de andere kant, 0-3. Gelukkig viel vlak voor rust de bal wel een keer goed en maakte Silvan de 1-3.

In de tweede helft kwam de thuisploeg goed uit de kleedkamer. De aanvallende intenties van de Onderdijkers werden snel in de kiem gesmoord en aanvallend ging het ook een paar keer prima. Zeker 5 kansen werden gecreëerd, waarvan de grootste voor Andy en Björn. Zij besloten echter van afstand te schieten terwijl ze eenvoudig alleen op de keeper konden aflopen.

De tegenstanders sprongen wel secuur om met de paar kansen die ze kregen en scoorde nog twee maal. Miquel scoorde nog bijna uit een vrije trap en ook Finn was dichtbij een treffer. Uiteindelijk was Lucas, net zoals vorige week, het goudhaantje. Hij was attent toen de verdediger het iets te makkelijk opnam. Hij pikte de bal op, zette zijn man goed opzij en scoorde de 2-5.

Op zich een betere uitslag dan vorige week maar gezien de tegenstand had er een stuk meer ingezeten. Er zal nog veel gewekt moeten worden aan een aantal basis zaken. Bal aannemen, je man in de gaten houden en hem naar de juiste kleur spelen. Dit zal de komende week dan ook wel weer op het programma staan op de training.