Gildenweg 23 A
1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

Soms ben je getuige van zo'n verhaal die je enkel in kinderboeken als "Sjakie en de wondersloffen", "Snelle Jelle" of "Koen kampioen" had kunnen lezen.

In de eerste competitieronde speelde het team in de eerste klasse. In deze ronde werd de tweede plek bemachtigd waardoor het team samen met nummer één HSV Sport een klasse hoger werd geplaatst. In deze hoofdklasse ging het direct sterk van start. Telkenmale werden de drie punten binnengesleept waaronder tegen HSV Sport. Enkel in een lastige uitwedstrijd tegen Jong Holland werden geen punten gepakt. Naast Blokkers waren nog twee andere clubs in de running voor de hoogste plek in deze poule: HSV Sport en Kleine Sluis. Door een afgelasting stond HSV echter drie punten achter en voor volgende week staat er niets op het programma meer.

JO12-1 moest in de laatste wedstrijd opnemen tegen medetitelkandidaat Kleine Sluis. Beide teams stonden vooraf met hetzelfde aantal punten in de stand, maar Blokkers stond eerste met een beter doelsaldo. Kortom, met een gelijkspel zou Blokkers bovenaan eindigen! Een echte finale dus!

Blokkers was voor deze wedstrijd compleet en nog een stukje completer met de extra inzet van Aron. Die nam direct zijn vader mee, die met zijn KNVB scheidsrechter achtergrond ook een plek op het veld kreeg.

Na het eerste fluitsignaal van Bob gingen beide teams voorzichtig te werk. Een paar dingen werden al snel duidelijk. Deze teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd en daardoor zou en doelpunt maken direct beslissend kunnen zijn. Blokkers had in deze eerste helft hiervoor de beste mogelijkheden. De letterlijk en figuurlijk uitstekende keeper van Kleine Sluis was een flinke sta-in-de-weg.

Aan de andere kant werd Jari weinig getest. Dat kwam vooral door uitstekend verdedigend werk. Vooral het overnemen van elkaars positie als de ander werd uitgespeeld, ging uitstekend. Vlak voor rust kreeg Kleine Sluis echter een ultieme kans. Met twee spelers braken ze uit richting Blokkers doel. Maar wederom kwam Jari niet aan bod. Duveltje uit een doosje Alain gaf een lesje positioneel verdedigen voor gevorderden. Hij gaf genoeg druk op de bal zodat de speler niet linea recta naar het doel kon, maar stond ook precies goed zodat de pass opzij ook niet zou werken. En op het juiste moment stapte Alain in om de aanval onschadelijk te maken. Puik werk!

Met de brilstand werd de rust opgezocht. Met een paar nieuwe taktische aanwijzingen gingen de teams opnieuw de strijd aan. In het eerste kwart van de tweede helft was de spanning om te snijden, maar beide teams waren (te) messcherp in het verdedigen. Zou de beslissing dan vallen in het laatste kwart?

De eerste aanzet hiervoor werd op fraaie wijze door de al eerder genoemde Kleine Sluis gedaan. Wederom onderschepte hij een hoge bal van de zijkant. Met een ferme uittrap werd de bal gelanceerd richting de spits. Ryan probeerde de hoge bal onschadelijk te maken, maar deze schoot door. De aanvaller wist vervolgens de 0-1 op het bord te zetten.

Blokkers was blijkbaar even van de leg, want direct daarna ontstonden er meer kansen voor het doel van Jari. De eerste de beste corner vloog over iedereen heen en werd binnengewerkt: 0-2! En daarna kreeg Kleine Sluis nog keer kansen in identieke situaties, maar de afwerking was gelukkig voor Blokkers niet goed.

Blokkers hing eigenlijk in de touwen. Met moed der wanhoop werd gezocht naar een omkering in de wedstrijd. En moet je soms gewoon een beetje geluk krijgen of afdwingen. Een lage voorzet in de doelmond bijvoorbeeld die een Kleine Sluis verdediger achter zijn eigen doelman werkt: 1-2!

Het geloof was direct terug in de koppies van de mannen. De coaches aan de zijkant gooide nog eens wat aansporingen het veld in. Vlak voor tijd krijgt Blokkers een wellicht laatste poging: een corner. Zowat elke hoekschop eerder deze wedstrijd waren prooi geworden voor de keeper. Aron bedacht daarom een trucje en ging voor de jongen staan. En dat bleek precies voldoende ruimte te geven voor Isa. De bal kwam een beetje achter hem, maar magistraal wist hij toch de bal met een beslissende tik in het doel te krijgen. 2-2 vlak voor tijd! Precies zo'n scenario die je alleen in films en jongensboeken ziet/leest.

De goed leidende scheids Bob floot 2 minuten hierna voor het einde. De uitbarsting van vreugde aan Blokkers zijde was extra groot door de ontsnapping in de slotminuten. Met deze knappe prestatie eindigt Blokkers JO12-1 op de eerste plek in deze klasse. Een mooie teamprestatie van spelers en coaches!

🎉 Gefeliciteerd mannen en coaches Erwin, Cris en Jeroen!