Gildenweg 23 A
1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

Op een zonovergoten sportpark van De Blokkers was SV Enkhuizen te gast vandaag. Geen tegenstander die, op basis van de stand, veel angst inboezemde maar elke ploeg kan voor de formatie uit Blokker een struikelblok zijn als de scherpte er niet is.
De Enkhuizers waren net op tijd voor het fluitsignaal van de jeugdige scheids maar traden slechts met 10 spelers aan. De Blokkers had gelukkig genoeg spelers mede omdat Mike als extra spelers was toegevoegd. Hij liet al snel zien dat dit een goede zet was want met mooie solo en dito schot in de kruising opende hij de score.

Dit was het startsein voor een zeer eenzijdige wedstrijd. Zeker toen Stan onregelmatig werd gestuit binnen de 16. Hij ging zelf achter de bal staan en knalde hard raak. Bij de meeste tegenstanders was toen de moed al in de schoenen gezakt, mede omdat zij ook nog met blessures te maken kregen. Silvan had echter geen medelijden en maakte de 3-0 met een strakke schuiver in de hoek.
Robin was hierna aan de beurt, na te zijn ingevallen was zijn eerste actie gelijk raak. Hij speelde twee man prachtig uit en schoof de bal netjes in de hoek. Een paar minuten later was het weer raak toen hij attent reageerde en de door de keeper weggegeven rebound in het doel frommelde.

Robin waande zich door deze bliksemstart Ronaldo en speelde de rest van de wedstrijd ook zo. Helaas in gedachte want naast divagedrag tov zijn tegenstander grossierde hij hierna in balverlies. Hier was hij overigens niet de enige in. De meesten kregen door de matige tegenstand het gevoel Messi of Ronaldo te zijn. Hakjes, balletje buitenkant voet, kansloze rushes, het kwam allemaal voorbij. En dat kwam het spel niet ten goede! Fin vond vlak voor rust ook nog het net en zo werd met een 6-0 voorsprong aan de limonade begonnen.
Het was even de vraag of de gasten nog wel terug zouden komen voor de 2e helft maar ze gelukkig deden zij hun sportieve plicht. Fin wilde blijkbaar meedingen met de Puskas-award want zijn uithaal verdween prachtig in de kruising. Miquel, Björn en zelfs Mees hengelde een doelpuntje binnen. Topscoorder Fin besloot met zijn 3e van deze ochtend het doelpunten festijn. Rick zijn bijdrage deze ochtend was slechts nodig bij welgeteld twee terugspeelballen. Hij deed dit overigens foutloos 😉

11-0 en heel eerlijk gezegd een uiterst matige partij voetbal. De concentratie was ver te zoeken en de drang om zelf een doelpunt te maken helpt vaak niet. Aan de andere kant zijn de punten weer binnen en is het doelsaldo weer lekker bijgewerkt. Nu weer een “kleine” pauze in het wedstrijdschema. Op 9 april gaan we pas weer verder.