Zeedistelweg 2
2015KT
HAARLEM
tel. 023-5244057

Het is zaterdag 29 januari en warempel we gaan weer voetballen. Na dat de lockdown opgeheven is gaan we meteen weer aan de bak. De eerste week training achter de rug en meteen een wedstrijd. We gaan er maar vanuit dat dit goed gaat en reizen af naar Alliance 22 te Haarlem.

Eenmaal aangekomen blijkt net als de laatste keer dat de wedstrijden uit lopen en we later van start gaan. Een toeschouwer aldaar meld me dat dit een gewoonste gang van zaken is bij Alliance. Dan eerst maar eten. Snel bestellen de dames wat eten om straks genoeg energie te hebben.

De wedstrijd gaat van start en er staat een sterke wind over het veld. Alliance kiest bij de tos wind in de rug de eerste helft. Dat dit bepalend gaat worden in de eerste helft mogge duidelijk zijn. Alliance wil revanche na de nederlaag van de vorige keer en gaat volle bak van start. En vrije trap, een vrijstaande speelster, een kopbal en het is binnen mum van tijd 1-0 voor Alliance. Geschrokken en een beetje twijfelachtig kijken de Blokkers dames om zich heen. Herpakken en opnieuw beginnen. Zogezegd zo gedaan. Na een minuut of 10 krijgt Sandy de bal onder haar slof en vuurt een schot af die de keeper van Alliance gewoonweg niet gezien heeft. De stand is weer gelijk, 1-1. Alliance kraakt weliswaar maar weet toch mede door de wind 5 minuten later de 2-1 te maken. De bal wordt door de wind opgetild en zwabbert het doel in zachter Cato. Pfft die wind maakt het lastig voetballen zullen de dames gedacht hebben. Maar de dames uit Blokkers tonen veerkracht. Want de druk op de Haarlemse meiden wordt vergroot en hebben de grootste moeite de aanvalsdrift van Blokkers te stoppen. Ondanks de tegenwind waar ook nog tegen vechten weet Kaylee uit de rebound de 2-2 te maken. De stand weer gelijk en nu erop en erover zullen ze gedacht hebben. Rianne tekent 10 minuten voor de rust de 2-3 op het scorebord en breekt daarmee die onzichtbare wil bij Alliance. Ze komen er niet meer van eigen helft en hebben straks diezelfde tegenwind die wij nu ervaren.

De tweede helft begint en Blokkers neemt de regie volledig in handen. Ondanks dat we continu de keepster van Alliance bestoken valt de bal niet in het net achter de keepster. Uiteindelijk scoort Sandy de 2-4. Alle touwen weer volledig in handen maar scoren doen we niet meer. Het ontbrak aan zuiverheid wat eigenlijk normaal is na 6 weken geen bal geraakt te hebben.

De eindstand is dan ook 2-4. Als trainer ben ik blij te zien dat de veerkracht er is. 2 keer achter komen en dat weten om te draaien om een wedstrijd te winnen. Dat het rommelig was is begrijpelijk. Te lang geen voetbal, geen wedstrijd ritme meer is killing voor dingen die normaal gewoon zijn. De 3 punten gaan mee naar Blokkers en de eerste wedstrijd is een feit. Volgende week spelen we uit tegen Kolping Boys.