Gildenweg 23 A
1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

Met het volle pond uit vier wedstrijden mocht JO12-1 vanochtend de leeftijdsgenoten van Vitesse '22 ontvangen. Plaats van handeling was het eigen complex en om nog preciezer te zijn veld E2. De weergoden hadden in onderling bepaald om beide teams vandaag te voorzien van verschillende weersinvloeden. Zo gooiden ze vlak voor de wedstrijd wat hagelsteentjes overboord en zo nu en dan deed Pluvius ook zijn best om druppels uit de snel overwaaiende wolken te persen.

Alain was nog wegens ziekte afwezig, maar zijn vervanger Aaron zou snel na zijn eigen wedstrijd het team compleet maken. Zonder coach Erwin, maar met invalcoach Barry werd de wedstrijd om 11:30 door scheids Jasper in gang gezet.

Op de ranglijst nemen beide teams de uiterste posities in. Blokkers staat eerste en Vitesse op de laatste plek. In het eerste kwart leek het echter precies andersom. Vitesse zette Blokkers onder druk en kreeg enkele goede kansen. De lat, paal, Jari of een zwabbervoet belette Vitesse echter om verdiend op voorsprong te komen.

De preek van Cris in de eerste time out was dus nodig om de jongens wakker te schudden. En dat bleek effect te hebben in het tweede gedeelte van deze eerste helft. Door de komst van Aaron werd Lucas van de verdegingslinie in de aanvalslinie geposteerd en dat had direct effect. Met zijn snelheid troefde hij zijn medestander af en schoot beheerst de 1-0 binnen. Met deze minieme voorsprong werd de rust bereikt.

Terwijl beide teams na 10 minuten startklaar stonden in de arena om het gevecht te hervatten, gebruikte de scheids de maximale mogelijke duur voor deze rust (voor degene die twijfelen over de lengte van de rust, zie spelregels 😉 ). Vitesse had in de rust een keeperswissel toegepast en probeerde met nieuw elan de gelijkmaker te forceren. Hierdoor kreeg Blokkers echter meer ruimte in de voorste linies. En als dit team ergens goed in is, dan is het in doeltreffend zijn in counters.

En dit recept werd een aantal keer herhaald in deze helft. Eerst wist Thijs de bal langs de keeper te richten en daarna was Tiamo aan de beurt. In het laatste kwart liep Blokkers zelfs verder weg. Eerst viel het vierde doelpunt van de wedstrijd en de eerste van Isa in deze match. En als slotstuk scoorde Thijs zijn tweede goal van de dag. En de verdediging stond vandaag verder als een huis. Vooral Jari liet wederom zien dat zijn keeperstrainingen zeker niet voor niets is. Ondanks de nattigheid had hij alle ballen klemvast. En zo eindigde de wedstrijd met een 5-0 winst voor De Blokkers, de vijfde op rij!

Met dank aan interessante uitslagen op de andere velden staat JO12-1 nu zes punten los van de nummer twee. In komende 6-7 weken staan nog 3 wedstrijden gepland, te beginnen op zaterdag 23 april met de lastige uitwedstrijd tegen Spirit.