4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 04

tel. 0229-202306

Afgelopen week was er voor het eerst getraind door de jongens onder begeleiding van trainers Frank, Farley en Robert. Veel baloefeningen en weer wat conditie opbouwen.

En op deze zonnige zaterdagmorgen stapten onze jongens al vroeg het gras van Hauwert op. Een nieuw team, voor het eerst op een groot veld, voor het eerst met buitenspel...

Gabriël kon er helaas nog niet bij zijn, maar het team werd versterkt door Ruben en Jaimy. Farley nam de taak van grensrechter op zich en coachte vanuit die positie de jongens naar de juiste posities: Naar binnen! Breed! Lijn houden! Opkomen!

Het spel is fijn gelijkwaardig en de jongens hebben er duidelijk zin in! Er wordt goed gelopen, positief gecoacht. Regelmatig is het even wennen met schakelen tussen een speler die buitenspel staat en ineens toch wel gedekt moet worden. Uit zo'n situatie ontstaat de 1-0 voor Hauwert. De eerste poging landt nog op de lat, maar de rebound valt voor de voeten van de even ongedekte rechtsbuiten.

Blokkers laat zich niet ontmoedigen en na mooi samenspel rost Bleon de bal met een knal in de linkerbovenhoek: 1-1.

Enkele minuten later komt Blokkers op voorsprong door een eigen doelpunt van Hauwert. Een mooie voorzet ketst af op de voeten van een verdediger en rolt over de doellijn.

Na de welverdiende rust, al dat lopen op groot veld is best inspannend, stappen de jongens enthousiast het veld weer op.
Mooi om te zien dat ieder zijn eigen kwaliteiten heeft: Dylan als kleine dribbelaar in de spits, Fa Thang die menig bal verovert met zijn inzet en niet opgeven. Jaimy die niet moe lijkt te worden en blijft gaan. Yrian die steeds zijn lichaam zo draait dat hij ruimte heeft. Tjeno scherp op de afvallende bal. Jayden die steeds weer overbrugt tussen verdediging en aanval. Levi als keeper zonder angst, en zo menig doelpunt voorkomt. Job met zijn duurvermogen. Bleon met zijn kanonskogels van schoten. Daniel die altijd rust en overzicht bewaart. Shane met zijn lange benen die snel de gaatjes dicht. Robin met het overzicht achterin  en zijn mannen coacht. Shaheen als sterke verdediger achterin, altijd rust bewarend. Jules die sterk is in de passing en vrije man vinden. Wat een mooi stel samen!

Al snel na rust wordt mooi samenspel afgerond door Ruben: 1-3. Het zelfvertrouwen groeit en uit zich in de knal van Bleon, een herhaling van zijn 1e doelpunt: 1-4.

Maar op zo'n groot veld is alles mogelijk. Ook Hauwert doet een poging van grote afstand en deze zeilt hoog over keeper Levi, die verder een puike wedstrijd keept!, heen: 2-4.

Vrije bal voor Blokkers lijkt niet gevaarlijk, maar rommelig uitverdedigen geeft toch kansen. Tjeno is scherp en tikt de terugkomende bal in: 2-5.

Als herhaling van eerder schiet ook Hauwert nog maar eens. Blokkers vergeet in te grijpen en een mooi doelpunt is het gevolg: 3-5.
In het 4e kwart speelt ook conditie mee. Blokkers vergeet compact te spelen en te praten: 4-5. Puntje voor de training... 😉

Wat een mooi begin van dit nieuwe seizoen!
Op naar heel veel meer moois!
En dan stapt uw reporter nu weer op het fietsje op weg naar huis.

Groet!

PS. Volgens coach Frank is het 4-6 geworden. U ziet... ook voor supporters is het weer conditie opbouwen. 😉