Gildenweg 23 A
1695GD
BLOKKER
tel. 0229-240350

Terwijl de zon voorzichtig zijn warmte probeerde af te geven verzamelden JO13-1 zich in de kleedkamer. Daarin waren noodgedwongen een paar wijzigingen ten opzichte van vorige week. Keeper Jari moest zich 's ochtends afwezig melden. Gelukkigerwijs pakte hoofdbegeleider Dennis direct de telefoon op om een waardig vervanger te regelen in de vorm van Stan. Al eerder was bekend dat Tomek dit weekend niet kon spelen. Zo moesten coaches Erwin en Cris een oplossing verzinnen voor centraal achterin.

Tomek voetbalt echter voor twee, dus de oplossing in de vorm van Silvan met vlak daarvoor Lucas was qua aantal niet onlogisch. De eerste minuten liet een scherp Blokkers zien. Sta-in-de-weg in deze fase was echter de lange keeper aan JVC zijde. De doelman was een duidelijke versterker van JVC. Naast naamgeving van de voetbalvereniging uit Julianadorp staat deze afkorting natuurlijk ook voor Japan Victor Company. Deze fabrikant van audio en video apparatuur was jarenlang te bewonderen op het shirt van Arsenal.

En laat nu net JVC de aanblik van kanonnenvoer te zijn voor de geel zwarte krijgers. Zo is de cirkel weer rond, net zoals de voetbal. Deze synthetische knikker op het A-veld werd in deze eerste helft goed beroerd door De Blokkers. De jongens konden elkaar goed vinden en diverse malen werden mogelijke aanvallen van de tegenstander tijdig onschadelijk gemaakt. En juist met zo'n verovering door Rens op het middenveld en direct daarna zijn dieptepass bracht de ene lange slungel oog-in-oog met de andere lange slungel van de tegenpartij. Beheerst schoot echter onze slungel Mees de bal langs de keeper waardoor de thuisclub verdiend op 1-0 voorsprong kwam.

Blokkers bleef geconcentreerd aanvallen, maar zeker ook verdedigen. Keeper Stan werd vooral met terugspeelballen aan het werk gezet. Tegen einde van de eerste helft werd de voorsprong verdubbeld. Weer onderschepping was de start van een snelle tegenaanval. Ditmaal zorgde Lucas met een goede pass dat Mees diep in de zestien meter de bal kon ontvangen. Met slim gebruik van zijn lichaam en vervolgens een wonderschoon boogballetje schoot hij Blokkers in veilige wateren.

Tevreden gingen spelers, coaches en supporters naar binnen voor 15 minuten rust. Direct bij de start van de tweede helft bleken de spelers niet alleen van kant gewisseld te zijn, maar was het spelbeeld ook omgedraaid. JVC was veel meer op de helft van Blokkers te vinden en de tegenstander was ook tandje feller in alle duels. Blokkers kreeg het lastiger en in deze fase kwam keeper Stan ook in het verhaal voor. Dat was hij in de eerste helft niet of nauwelijks geweest. Blokkers probeerde in de vorm van kick-'n-rush via Mees nog voor gevaar te zorgen, maar de absolute scherpte was voorin verdwenen om het verschil te maken. Aan de andere kant werd juist het verschil kleiner gemaakt qua stand in de wedstrijd.

Een vrije trap van de zijkant kwam gevaarlijk hoog het vijfmetergebied invliegen. Met een kleine aanraking belandde de bal in de verre lange hoek. De minimale marge tussen gelijkspel en verlies maakte JVC nog gretiger om op jacht te gaan naar meer. Met kunst en vliegwerk (vooral van Stan) werd met smart gewacht op het eindsignaal van scheidsrechter Dan. In minuut 31 na de laatste poging van JVC via een corner floot de scheids eindelijk af.

Zo werd Blokkers in dit vergelijkend warenonderzoek de winnaar van de test. Net zoals vorige week scoorde Blokkers het predikaat "Beste keuze". Dat betekent dat Blokkers JO13-1 na twee wedstrijden in deze derde fase met 6 punten aan beter doelsaldo aan de leiding gaat. Volgende week mag het team afreizen naar Warmenhuizen aka Warmetuut.