Holenweg 4
1624PB
HOORN NH
tel. 0229-211069

Na weken zonder voetbal op zondag mocht 35+1 eindelijk weer samenkomen op de zondag om een wedstrijd te voetballen. Voor de winterstop waren we op plek 6 geëindigd in de eerste klasse van twaalf teams. Samen met nummer vijf 35+2 van onze eigen vereniging zijn we daarmee opnieuw ingedeeld in tweede klasse. De degradatiestreep is schijnbaar heel hoog in de stand getrokken.

De mogelijk onvrede over deze "degradatie" naar de tweede klasse was snel verdwenen toen de teams uit de eerste klasse werd bekeken. Waar wij allerlei potjes in de nabijheid hebben, moeten teams in die andere klasse naar Zaandam, Amsterdam en Haarlem afreizen.

De nieuwe fase begon met een krantenknipsel eerder deze week in de krant. In gemeente Hoorn zijn nog 3 kunstgrasvelden waarbij rubbergranulaat wordt gebruikt. De rest van de kunstgrasvelden zijn inmiddels voorzien van kurk. Twee van de drie kunstgrasvelden met rubbergranulaat worden komende zomer vervangen waarvan (eindelijk) het hoofdveld van De Blokkers er eentje van is. Een ander rubberveld is nog te vinden op het complex van Always Forward.

Rubbergranulaat wordt van oude banden gemaakt. Een bandenfabrikant is Apollo Vredestein. Om hun waren te promoten hebben ze momenteel op hun social media kanalen een speciale actie. Zo kan je een reis naar Old Trafford winnen. Dan moet je wel een selfie maken van je TV beeld als Vredestein op de reclameborden voorbijvliegt om hun allseasonbanden te promoten. En nu komt het, op deze reclameborden komt ook de slogan van Vredestein voorbij: Always Pushing Forward.

Pushing Always Forward is voor De Blokkers een betere variant en dat stond vandaag ook op het programma. Gelukkig voor ons werd de wedstrijd niet op het veld met oude banden van Vredestein gespeeld, maar op het kunstgrasveld met kurkinfill. Deze kleine overwinning werd al snel teniet gedaan door de keeper van AF die bij de warming up nogal opvallend zijn gewenste helft voor de warming up opeiste.

Bij De Blokkers stonden 13 man klaar voor de wedstrijd. René en uw verslaggever begonnen in de wissel. De eerste minuten was aan beide kanten matig. Blokkers grossierde in slordig balverlies en Always Forward zocht altijd de oplossing vooruit (op zich niet verwonderlijk gezien de clubnaam) met crosspassing naar de links- of rechtsbuiten. Met beetje meer concentratie zou deze wedstrijd doorgedrukt kunnen worden in het voordeel van het team uit Blokker. De eerste stap in de goede richting kwam van de hand van Doppie. Voor het doel was hij koelbloedig genoeg om de bal langs de keeper te schieten.

Niet lang daarna werd de voorsprong verdubbeld door een bijzondere doelpuntenmaker. Met een halve volley schoot Barry de bal in het doel. Hij schoot helemaal vol en maakte wiegbewegingen met zijn armen zoals die vervelende Bebeto deed in 1994. Pas in de rust werd duidelijk waarom. We wisten al langer dat Barry vader zou worden, maar bij merendeel van zijn team was nog onbekend dat hij eerder deze week daadwerkelijk de spruit in zijn handen kon houden (maar aanvoerder René was natuurlijk hiervan op de hoogte en overhandigde leuke presentjes voor het nieuwbakken gezin). Of zoals Barry na de wedstrijd zelf zou zeggen:

Aangezien wekelijks bewezen wordt dat leeftijd niet veel zegt, heb ik een oplossing voor het keepers probleem om Jaap te ontlasten. Inmiddels bijna 150 uur oud, dus 35+. Ik draag 1 doelpunt van vandaag op aan mijn zoon Aaron
(de quote loopt nog stukje verder, maar om lezers niet te veel spoilers weg te geven, laten we deze nog achterwege)

Voor rust pushte Blokkers nog een stukje verder door de tweede goal van Doppie. Met een lekkere 0-3 voorsprong werd de rust gehaald en vol smart werd gewacht op lekkere warme drank. In de geoliede organisatie van AF was echter blijkbaar een spaak in wiel gekomen, want de thee was niet gezet... Wellicht had keeper Jaap de thee kunnen zetten, want in de eerste helft had hij weinig te doen gehad. Hij stelde daarom voor om in de tweede helft alvast het verslag te maken als bezigheidstherapie.

Met René en Jasper voor John en Pieter ging Blokkers op zoek naar meer doelpunten in de tweede helft. Daar hoefde het publiek niet heel lang op wachten. Met een doorgekopte bal van Jasper werd Doppie in de diepte gestuurd die Vincent naast zich zag lopen. Beheerst schoot de laatste de bal in het doel: 0-4.

Always Forward bleef met lange crossballen aanvallende impulsen zoeken, maar kwam telkens van een koude kermis thuis door geconcentreerd verdedigen van het blok achterin. Aan de andere zijde kon Blokkers vrolijk met snelheid aanvallen proberen op te zetten. Eerder was de snelheid van de keeper al door zijn eigen spelers bekritiseerd met Cruiffiaanse toespelingen ("als je eerder start, ben je misschien wel op tijd"). En juist bij een soortgelijke tweede actie was Blokkers er als de kippen bij om de bal te herveroveren en werd Barry wederom in staat gesteld om te scoren. Met een fabelachtige schijnbewegingschot werd de keeper voor de vijfde maal verschalkt vandaag.

Niet ver van het Always Forward complex huist het ouderlijk huis van uw verslaggever. Speciaal voor hem was zijn vader afgereisd om zoonlief te zien schitteren. Deze extra druk werd uiteindelijk de verslaggever in korte tijd fataal. Bij de eerste keer werd een strakke voorzet van Doppie nog met een sliding naast getikt. En vlak daarna werd een eigenlijk niet te missen kans wel gemist. Met bravoure probeerde hij zijn missers goed te praten met teksten als "ik stond er in ieder geval.", "je moet een tegenstander als AF niet te veel vernederen" of "ik doe het wel op de momenten als het echt nodig is." Feit blijft dat hij deze wedstrijd met nul doelpuntenstreepjes achter zijn naam zou eindigen. 3 spelers zouden uiteindelijk met ieder twee streepjes achter hun naam eindigen. Na de twee doelpunten van Doppie en Barry scoorde Vincent in de laatste minuut de 0-6 op het scorebord.

Daarmee start 35+1 met een lekkere overwinning. Pushing Always Forward naar de voorlopig laatste plek in de stand.