14 april 2019 12:00

Scheidsrechter

A. (Adriaan) Langerak

Onbekend

Na de grote overwinning vorige week tegen SEW stonden er deze week maar liefst 2 wedstrijden op het programma. Allereerst werd er op donderdag aangetreden tegen Koedijk 7. Tijdens deze bekerwedstrijd in de 1/8e finale begon Blokkers goed met een uitstekend doelpunt van Doppie. Vlak voor rust maakte Koedijk de gelijkmaker. Na rust speelde Blokkers minder makkelijk en zag Koedijk op voorsprong komen. 4 minuten voor tijd scoorde Blokkers de gelijkmaker. Strafschoppen volgens het principe ABBA zouden de beslissing moeten worden. Zover kwam het echter niet. In de dying seconds van de wedstrijd scoorde Koedijk zichzelf naar de volgende ronde, of zoals Agnetha, Benny, Bjorn en Anni-Frid al eens zongen: The winner takes it all.

Blokkers had dus zijn beker Waterloo gevonden in Koedijk, maar in de competitie zijn er nog volop kansen voor resultaten. Het zou tegen Always Forward niet voor het geld, geld, geld gaan, maar voor de punten. De aanloop naar de wedstrijd verliep moeizaam. Uiteindelijk werd er met Mark van Impelen en Tim 2 extra spelers ingevlogen. Vooral Tim wilde zich graag laten gelden in deze wedstrijd. Hij vroeg niet voor niets "Om een kans te wagen met hem". Als "One of us" schoot hij uit de startblokken en bracht Blokkers de voorsprong 0-1.

Als echte super troupers vermaakte Blokkers vervolgens het publiek met 2 fraaie doelpunten door Tako en Doppie. Vooral Cees was als een echte dancing queen de swingende wingback. Toch kon hij niet voorkomen dat Always Forward de stand vriendelijker maakte: 1-3

Cees gaf in de rust echter aan dat hij last van zijn lies had, dus we dienden enige omzettingen te maken. Erik en Ronald dienden te bepalen wie de vrijgelaten plek rechtsachterin moest innemen. "Knowing you, knowing me" volgens Erik met als conclusie dat Ronald vooral rechtsachter moest gaan staan.

De tweede helft kan eigenlijk samengevat worden met 2 woorden: "Mamma mia!". Blokkers was alvast begonnen met het genieten van de warme zonnestralen. Ondertussen was Always Forward genoot ondertussen van de ruimte die we hun gaven. Via 2 frommelgoals was ineens de stand gelijk. Het was S.O.S. voor Blokkers.

Ik had echter een droom. In deze droom zag ik niet Fernando, maar Doppie de bal achter de keeper schieten. Ik zag ook Tako de keeper omspelen om vervolgens te scoren. En daarna zag ik wederom Doppie de bal achter de keeper prikken. Toen ik wakker werd, bleek dromen geen bedrog te zijn, maar mijn enkel wel opgezwollen te zijn. Met een 3-6 overwinning had Blokkers ditmaal als winnaar alles gepakt.