7 april 2019 10:30

Scheidsrechter

Ron Dudink

Onbekend

Na de verliespartij tegen mede-titelkandidaat KGB vorige week diende Blokkers deze week scherven bijeen te rapen. Het lijmen van de scherven kan echter zomaar nut hebben, want de competitie is namelijk nog lang. Ideale tegenstander om te testen of ons porselein wel houdbaar zou zijn, zou de tegenstander van vandaag kunnen zijn. SEW 4 verkeert namelijk aan de onderkant van het rechterrijtje.

Toch waren we  er nog niet helemaal gerust op. Bij de uitwedstrijd werd namelijk ter nauwernood in de laatste minuten een gelijkspel binnengesleept. Zou SEW deze keer weer de boel onder druk zetten waardoor Blokkers er niet uit zou komen?

Het antwoord op deze vraag was eigenlijk overbodig vandaag. In de eerste minuut zocht SEW de aanval op, maar verspeelde makkelijk de bal. In de directe tegenaanval stond Ben op de juiste plek om direct toe te slaan. Slechts een paar minuten daarna, stond Ben wederom op de juiste plek om Blokkers naar een comfortabele 2-0 voorsprong te brengen.

Dit was het startsein voor vooral de toeschouwers om te genieten van de eerste warme zonnestralen. En genieten was het! De zonnebrillen waren niet voor niets meegenomen. Er was alle tijd om de laatste modetrends door te spreken, maar ook de verhalen over de belevenissen van de kinderen vonden gretig gehoor. Fotograaf Tom schijnt tijdens deze helft diverse plaatjes geschoten te hebben, maar het zou ons niet verbazen als hij meer oog had voor de broedende snaters in de sloot naast het veld dan die vogels op het veld.

Soms werden de toeschouwers opgeschrikt gebeurtenissen op het grasveld voor hun. Zo kwam Peter hard in aanraking met de paal, maar niet voordat hij ook het laatste tikje aan de bal had gegeven om hiermee te scoren.

In de tweede helft was er wederom heel veel tijd om de laatste roddels uit het Blokkers circuit door te nemen. Had ik al gezegd dat het zonnetje heerlijk was? Op het veld ging Blokkers goedgemutst verder met het scoren van doelpunten. Eerst scoorde Omer nog met een een diagonaal schot de 4-0 binnen. Doppie liet zich ook van zijn beste kant zien door een zuivere hattrick te scoren. Na afloop weigerde hij echter de speelbal mee te nemen. "Ik heb het niet verdiend vandaag".

Zodoende speelde Blokkers 4 op een zeer zonnige ochtend in april een lekkere wedstrijd voor het gevoel.Niet de makkelijke overwinning met 7-0 zal worden herinnerd, maar vooral de lekkere warme zonnestralen van deze aprildag. Gelukkig hebben we de foto's nog.