Spel Blokkers JO9-1 stemt tot tevredenheid

v.v. de Blokkers JO9-1

Hoofdklasse D

23 maart 2019 9:00

Onbekend

Na de eerdere nederlagen in dit kalenderjaar hebben de coaches van JO9-1 het roer omgegooid. Allereerst hoopte ze nog op zinnige bijdrages van Caroliene, maar ook ditmaal was ze in geen kunstgrasvelden of wegen te bekennen. Doordeweeks werd er stevig doorgetraind om alle nieuwe looplijnen, aftrappen en opbouwstrategien in te slijpen.

Voor de wedstrijd van vandaag moesten we allemaal flink wat wegen afrijden, want om 09:00 uur diende aangetreden te worden tegen FC Uitgeest. Ondanks diverse zieke spelers eerder deze week was de complete kieslijst beschikbaar voor de coaches. Na 10 minuten wedstrijd werd de eerste exitpoll gehouden. Dat zag er nog niet zo goed uit voor partij Blokkers. Uitgeest had namelijk 2 doelpunten gemaakt en het aantal roodgekleurde vakjes op scoreformulier van Blokkers was nog helemaal blanco. Zouden dit enkel proteststemmen zijn of zou hier nog verandering komen?

In het tweede gedeelte van eerste helft liet Blokkers zien dat ze wel degelijk kunnen strijden en voetballen. Als echte leider nam Tim zijn manschappen op sleeptouw en dat zorgde voor ander stemgedrag. Timo werd in stelling gebracht en hij bracht de stand terug naar 2-1.  Timo was ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker voor rust.

De strijd in de tweede helft ging gelijk op. Op diverse plekken van het veld werden debatten om de bal gevoerd tussen de spelers van Uitgeest en Blokkers. Deze wedstrijd kon nog alle kanten op gaan. In de verdediging werden door Jeremy, Jayden, Mylan en Rens per toerbeurt verdedigingswallen gemetseld. Toch wist Uitgeest daar een keer doorheen te prikken; Uitgeest kwam wederom op voorsprong. Vlak daarna wist Sem met een assist Mylan in stelling te brengen. Met de koelbloedigheid van een politicus onder vuur wist Mylan zich te redden uit deze situatie door de bal in het doel te prikken.

Sem was wederom de aangever voor het volgende doelpunt. Met een fijne breedtepass wist hij Timo te bereiken die zijn derde doelpunt van de dag wist te noteren. Daarmee heeft Timo veel voorkeursstemmen voor de man van de wedstrijd gescoord. In laatste 10 minuten van de wedstrijd kwam Uitgeest toch nog langszij. De laatste minuten waren nog erg spannend, maar bracht geen verandering meer in stemmentotaal.

En zo werd de eindstand op zijn Nederlands een compromis. Allebei de teams kregen loon naar werken en het publiek werd verwend met een enerverende wedstrijd. Bij de penalties liet Noud wederom zien dat hij een penaltykiller is: geen enkele Uitgeest speler wist te scoren bij hem. En stapte Blokkers als morele winnaar van het veld en zullen de coaches het voortouw nemen bij de formatie van het team voor volgende week.