Clan HSV wint van Blokkers

Hoofdklasse D

6 april 2019 10:00

Onbekend

In 2019 is door het Blokkers JO9-1 sterrenteam pas 1 puntje gehaald. Dat noopte de coaches om het eens over een andere boeg te gooien. Aangezien veel kinderen tegenwoordig liever binnen achter de playstation voetballen dan buiten op straat, werd deze week een poging gedaan om in de belevingswereld van de jeugd van tegenwoordig binnen te treden.

Op het programma stond vandaag een multiplayer game tegen de clan uit HSV komende uit Heiloo. De minimum systeemvereisten waren een kwart voetbalveld, een bal, 2 doelen en 1 spelbegeleider in de vorm van Ivo.

De warming up is altijd een goede graadmeter hoe de tegenstander deze battle royale zou gaan spelen. Op basis van deze analyse schatte het publiek bestaande uit broertjes, zusjes, ouders en grootouders van onze gamers, de kansen redelijk in dat er vandaag kansen waren op 3 XP-punten.

In de eerste level begon eigenlijk zoals de laatste weken wel gebruikelijk. Player Timo die vooral qua ervaringspunten hoog scoort op schotkracht, behendigheid en snelheid, wist wederom de voorsprong op het virtuele scorebord te zetten. Blokkers kon deze voorsprong echter niet lang behouden, want de clan uit Heiloo scoorde gelijkmaker. In de tweede level kwam Blokkers weer op voorsprong, door hoe kan het ook anders Timo. En ook weer kon Blokkers deze voorsprong niet lang behouden. De rust was vooral voor het publiek tijdens deze frisse zaterdagochtend een fijne pauze. Tijdens de rust werd de kansen op de eerste overwinning hoog geschat. Zou het vandaag dan echt weer eens gebeuren?

De mannen uit Heiloo dachten daar echter ook zo over. En dat bleek al snel in de derde level die zich afspeelde na rust. Blokkers had waarschijnlijk in de limonade een verkeerde power-up gevonden, of in de limo van de gasten zat een 2x powerup. In korte tijd liep de active users van HSV uit naar een 2-6 voorsprong. De coaches van Blokkers smeten bijna hun controllers de hoek in.

Tijdens level 4 was de magie van de powerup gelukkig uitgewerkt, want Blokkers begon weer meer te combineren en werd gevaarlijker voor het doel van HSV. Timo scoorde met een bekeken schot vanaf de zijkant zijn derde van de ochtend binnen. HSV wist echter ook nog 2x keer te scoren waaronder een vrije trap die van grote afstand over Noud werd geschoten. Dit gaf onze toneelspeler Rens inspiratie om bij een soortgelijke vrije trap hetzelfde kunstje te herhalen. Met een hoge bal over de lange keeper wist hij het vierde doelpunt voor Blokkers te scoren. Met 4-8 eindstand blies spelbegeleider de game over.

Tijdens de extra penaltylevel versloeg HSV onze eindbaas Noud niet, en wist Blokkers toch met enkele bekeken schoten punten te scoren. Helaas konden de mannen deze niet omruilen voor V-bucks.