Sporting Krommenie JO9-1

Hoofdklasse D

11 mei 2019 8:45

Onbekend

De opwarming van de aarde heeft veel invloed op de seizoenen, stellen veel wetenschappers. Ook op het voetbal heeft dit impact. Zo zijn de voetbalseizoenen steeds langer. Hierdoor kon het gebeuren dat onze oogappels een ware lentestop hadden. De ene speler maakte van deze gelegenheid gebruik om zijn voetbalkwaliteiten bij te punten tijdens extra voetbaltrainingen en andere spelers maakten van de gelegenheid gebruik om hun rust te pakken, bijvoorbeeld in en rond een zwembad op 1 of ander vakantieparadijs.

Maar aan alles komt een eind, zo ook de lentestop. Met de wedstrijd tegen Sporting Krommenie start Blokkers JO9-1 de laatste reeks van 3 competitiewedstrijden. Op het E-veld van het Blokkers complex werd om 08:45 uur gestart met alle acht spelers in Blokkers tenue. Beide teams zochten direct de aanval op. Hierdoor werd het een open wedstrijd. Vooral Noud liet zich zeer positief zien met enkele wereldreddingen. Toch kon hij in de eerste 10 minuten de voorsprong van Sporting Krommenie niet voorkomen. Een lang genomen corner vloog over alle Blokkers spelers heen en bij de tweede paal stond een Sporting speler klaar om binnen te werken.

Blokkers liet de moed niet zakken en kwam vlak voor het eerste rustmoment langszij. Timo schoot bekeken hoog in het doel in. Dat was vooral handig gezien de beperkte lengte van de Sporting keeper in de eerste helft.

In de tweede 10 minuten streed Blokkers verder voor een goed resultaat. Dit werd beloond met de voorsprong. Rens nam vlug een uitbal en schoot de bal hard op doel. Door de snelheid kon de keeper zijn handen er niet goed achter krijgen en daardoor duwde hij de bal zelf het doel in. Nu was het de beurt aan Sporting om terug te komen. En ook hier werd vlak voor het rustfluitsignaal een doelpunt gescoord. Met de ruststand van 2-2 werden de energieniveaus opgeladen met een bekertje zoetwater.

Ook in de tweede helft bleef Blokkers goed voetbal spelen. Sporting had echter de kleinere keeper ingewisseld voor een andere speler en deze nieuwe keeper zou, helaas voor Blokkers, uitgroeien tot de held van hun team. Keer op keer stond een ledemaat in de weg waardoor Blokkers zijn kansen niet omgetoverd zag worden in doelpunten, terwijl Sporting tweetal kansen wel wisten te verzilveren: 2-4

In de laatste kwart van de wedstrijd ging Blokkers vol op de aanval. Met slimme passes werden spelers van Blokkers in stelling gebracht, maar zoals gezegd de keepers aan zowel Blokkers als Sporting kant waren in de tweede helft weergaloos. Slechts 1 maal wist Blokkers het net te raken: Sem schoot de bal goed in. Noud hield zijn doel verder schoon.

En zo waren er uiteindelijk toch veel parallellen te trekken met de halve finale die eerder die week werd gespeeld in Amsterdam: Blokkers oogde veel lof met het vertoonde spel en inzet ,maar bleef uiteindelijk teleurgesteld achter in Blokker met wederom 0 punten. En ook hier kregen de spelers na de wedstrijd een groot applaus voor hun prestaties.