Haarlem-Kennemerland f.c. JO9-1

Hoofdklasse D

25 mei 2019 8:45

Onbekend

De laatste wedstrijd van het seizoen 2018 - 2019 was voor de jonge sterren de ideale mogelijkheid om voor de laatste keer te pogen om 3 punten binnen te halen. Dat diende wel met 6 spelers gedaan te worden, want Timo en Jayden waren om uiteenlopende redenen afwezig.

Tegenstander van dienst was vroeg opgestaan in onze provinciehoofdstad om 08:45 klaar te staan voor de aftrap. Kenmerkend voor Blokkers JO9-1 in laatste gedeelte seizoen is dat in eerste 10 minuten de tegenstander in de gelegenheid wordt gesteld om een kleine voorsprong op te bouwen. Dat is uiterst sportief bedacht, maar maakt het verdere wedstrijdverloop wel lastiger. Ook deze wedstrijd werd dit scenario keurig gevolgd. In de eerste 10 minuten kwam Haarlem-Kennemerland op 0-2 voorsprong. Deel 2 van gebruikelijke scenario is dat Blokkers in tweede kwart terug de wedstrijd komt met veel strijd en goed voetbalspel. En zo geschiedde.

Eerst breidde de bezoekers de score nog uit naar 0-3, maar vervolgens nam Jeremy, de jongen in vorm de laatste weken, het team op sleeptouw en scoorde de 1-3.

In de tweede helft ontspon zich wederom een zeer interessante en intensieve wedstrijd. Aan weerskanten kregen de verdediging en de keepers het druk. Jeremy bracht de spanning terug door 2-3 te scoren, maar vlak daarna scoorde Haarlem-Kennemerland 2-4. Sem schoot schitterend richting de  kruising, maar de bal stuiterde terug het veld in. De doelpunttechnologie van Blokkers had echter net een ATV-dag opgenomen, dus de spelbegeleider diende een oordeel te vellen en koos ervoor om geen doelpunt toe te kennen.

Blokkers bleef doorzetten en bracht de spanning in de wedstrijd volledig terug door wederom een doelpunt van Jeremy: 3-4. De laatste minuten van het seizoen waren waarschijnlijk ook de enerverendste minuten van het seizoen. Voor elke centimeter op het veld werd door beide teams gestreden. Binnen de speeltijd werden echter geen doelpunten meer gemaakt, waardoor Blokkers ondanks het zeer goede spel met 0 punten achterbleef.

De laatste wedstrijd eindigde dus net niet in balans, maar met nog 2 toernooien op het program en nog de Blokkers familiedag als afsluiting, kunnen we toch de balans opmaken van het JO9-1 team van dit seizoen.

Terwijl vorig seizoen bij JO8 diverse spelerkeepers het doel hadden verdedigd, had JO9-1 de luxe om een zeer talentevolle vaste keeper op het doel te hebben. Met veel sierlijke duiken en krachtige uittrappen was Noud zowel de laatste verdediger als de eerste aanvaller van het team.

De verdediging bestond veelal uit mannetjesputters Mylan, Jayden of Rens. De eerstgenoemde werd door zijn vader al vroeg als diesel bestempeld. Dieselauto's worden tegenwoordig als smerig gezien, maar onze Mylan is juist een schone verdediger die met goede, correcte ingrepen menig aanval tot stilstand bracht.

De lichaamsbouw van Jayden doet wellicht niet vermoeden dat hij een keiharde verdediger is, maar schijn bedriegt. Net zoals Adrie van Tiggelen, aka de gespierde spijker, is hij voor niemand bang.

Vorig seizoen was het fanatisme van Rens zijn grootste negatieve struikelblok. Dit heeft hij dit seizoen heel goed omgebogen naar gezonde strijd en inzet waardoor er ook meer genoten kon worden van zijn passes (die ook heel vaak op afstandsschoten leken)

Mid-mid (of moeten we Mit-Mit zeggen) Tim was de altijd smilende motor van het team. Als we als team een data-analist zouden aannemen en alle posities van Tim in het veld zouden volgen, dan zou het hele veld gekleurd zijn. Tim is namelijk overal, en ook overal doet hij de goede dingen: verdedigen, met steekpassjes strooien, doelpunten maken.

Bij afwezigheid van Tim stond Jeremy ook vaak centraal. Zijn seizoen is in te delen in twee gedeeltes: De periode voor zijn nieuwe schoenen en de periode met zijn nieuwe schoenen. Vooral deze laatste periode liet een opbloeiende Jeremy zien. Zo nam hij in de laatste wedstrijden het team op sleeptouw als wederom een achterstand moest worden omgebogen naar gelijke stand. Met zijn doelgerichtheid, acties en strijd bracht hij veel pit in het team.

In de aanval stonden veelal Sem en Timo. Sem startte het seizoen als verdediger, maar de trainers hebben tijdens het seizoen zijn aanvallende kwaliteiten ontdekt en hem naar voren gezet. In deze positie is hij bezig met een opleiding tot sluipmoordenaar: bij veel aanvallen was hij voor het doel aanwezig. Met iets meer mazzel (en wellicht juiste inschattingen van niet nader te noemen spelbegeleider) had hij in de topscorerslijst hoger kunnen eindigen.

Degene die bovenaan deze lijst eindigde, is Timo. Als een echte rechtsbuiten dribbelde hij menig verdediger voorbij waarna hij met zijn typische diagonale schot de keeper passeerde.

Ook coaches Emilio en Roderick hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt. Met veel inzet en passie hebben ze de jongens meer voetbalstructuur gegeven. Vooral in de laatste wedstrijden voor de winterstop en van het seizoen zag je steeds vaker dat er kwartjes waren gevallen bij de jongens in het veld.

Al met al een zeer leerzaam seizoen voor alle spelers en coaches van dit team. Een ieder heeft een stappen vooruitgezet in hun ontwikkeling tot completere voetballer. Dit gaat met vallen en opstaan. Het belangrijkste is echter dat een ieder met een lach het trainings- of wedstrijdveld afloopt, want wat altijd telt is het plezier in de sport die je uitvoert, op welk niveau dan ook.

Last but not least wil ik natuurlijk de ondersteunende ouders langs de velden bedanken. De vroege start van menig weekeinde waren veel beter te doorstaan met de leuke, soms serieuze gesprekken langs de lijnen of in de kantines onder het genot van warm drankje.

Tot volgend seizoen op de Blokkerse velden of daarbuiten!