Datum

9 maart 2019 10:00

Accommodatie

Onbekend

Na paar weken stilgestaan te hebben, mochten de kleine gladiatoren vandaag uit spelen tegen de godenzonen van Hercules Zaandam. Langs de route passeerden we het jeugdcomplex van AZ. Een plek waar menig kind, maar wellicht ook ouder van droomt om rond te lopen. Talent, toewijding en inzet zijn daarvoor echter vereisten. Het complex van Hercules is echter ook fraai gesitueerd. En zeker als je dan als JO9-1 precies voor de tribune je wedstrijd mag spelen.

De warming up geeft altijd een eerste indicatie wat de kracht van de tegenstander is. De eerste voorlopige conclusies waren dat er kansen zouden zijn om de tegenstander te verslaan. Dit team speelt echter niet voor niets in deze klasse en weldra na het eerste fluitsignaal bleek de tegenstander toch handiger te zijn dan gedacht. Blokkers werd teruggedrongen en kwam maar moeizaam aan voetballen toe.

Bij de eerste pogingen op doel wist Noud nog de ballen te kunnen keren, maar, helaas voor Blokkers, belandde 2 ballen wel degelijk achter hem in het netje. In tweede gedeelte van eerste helft wist Blokkers goed terug te komen tot 2-1 door een goed doelpunt van Timo.

In de tweede helft probeerde Blokkers verder naar voren te voetballen. De strijdbaarheid van de Griekse krijgers was echter groter. Blokkers probeerde een positieve draai te geven aan de wedstrijd, maar kwam van een koude, winderige kermis thuis. Hercules wist in de tweede helft 4 doelpunten te scoren, waardoor het eindresultaat 6-1 werd.

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen tegen DSS. Dat is een afkorting voor Door Samenspel Sterk. Een goede tip voor onze gladiatoren!