Hoofdklasse D

30 maart 2019 9:00

Onbekend

Met de start van de lente zie je op diverse plekken weer dieren de groene wei intrekken. Vooral de eerste stappen van koeien in de buitenlucht leveren grappige beelden. Je vraag dan wel eens af of deze koeien niet iets te hard van (vee)stapel lopen. Zou het melk niet direct veranderen in een milkshake? In ieder geval heb je ongeveer 100 liter melk nodig om 1 kaas te maken. Oftewel er moet veel energie gestoken worden om je boterham te voorzien van een plakje kaas.

De coaches van Blokkers JO9-1 hadden deze week ook weer veel energie gestoken om het team te prepareren voor de derde ontmoeting tegen Kolping Boys. Bij de wedstrijd zou echter alleen Roderick aanwezig zijn. Eerder dit seizoen hadden onze jonge stieren kansloos verloren, maar in de laatste wedstrijd voor de winterstop versloeg een goed spelend en strijdend Blokkers dit team met een fraaie overwinning. Met overgave hoe je jezelf niet over te geven was het credo voor deze wedstrijd. Dit had 1 speler iets te letterlijk in zijn oren geknoopt, want zijn vader moest hem vlak voor vertrek wegens ziekte afmelden.

Daarom werden 7 stieren tezamen gebracht in kleedkamer 13 van Kolping boys, maar de typering zwijnenstal had zomaar ook gekund. Kolping boys speelt in zwart-witte tenues. Het leek er echter op dat de kleuren onze stiertjes op hol deed slaan. In minuut 1 werd namelijk een lange bal van Noud door Jeremy in het vijandelijke doel gescoord. De supporters uit Blokker/Hoorn gingen er eens goed voor zitten. Zou het vandaag dan weer zo'n goede wedstrijd worden?

Kolping was echter niet verslagen. In eerdere wedstrijden was gebleken dat ze kaas hadden gegeten van het voetbalspelletje. Met slimme acties en strijd werd Blokkers onder druk gezet. De gelijkmaker en voorsprong van 3-1 door Kolping was daarom niet geheel onterecht. Blokkers kwam er maar moeilijk uit. Toch wist Timo met een mooi diagonaal schot de spanning terug te brengen naar 3-2. De rest van de eerste helft liet Blokkers echter de kaas van hun brood eten. En Kolping pikte er ook gelijk de boter en boterham in. Met 4-2 achterstand ging Blokkers rusten. De schade leek nog beperkt. Blokkers moest zich nog niet bij de (melk)pakken laten neerzitten.

Wegens andere sportverplichtingen stond Noud de tweede helft niet op doel. Zijn vervanger was Mylan. Blokkers kwam met meer plezier de stal uitgelopen en dat was te zien in de tweede helft. Met meer strijd en positiespel werd het een meer gelijkwaardige wedstrijd. Onze gelegenheidskeeper wist een aantal keer de bal goed te pakken. Hij was echter ook een paar keer kansloos. Kolping zou in de tweede helft net zoals in de eerste helft 4 maal het doel treffen. Blokkers scoorde ook nog 1 maal door een goed doelpunt van Timo. 8-3 was de eindstand.

En zo moesten we, helaas, weer een turf zetten achter de verliespartijen van Blokkers. De tweede helft liet een strijdend Blokkers zien. Dat biedt hoop voor de volgende wedstrijd, waarbij in alle 40 speelminuten strijd geleverd moet worden in de arena van Blokkers. En dat is waarheid als een koe.