v.v. de Blokkers 4 (zon)

Groep 3 31

8 september 2019 14:35

Onbekend

Snelle Jelle, Roel Dijkstra, Sjakie en z’n wondersloffen, Koen Kampioen en zo kunnen we nog wel even doorgaan met boeken over voetballers die wedstrijden, bekers en competities winnen. Allemaal spannende verhalen waarin de hoofdrolspeler de held wordt.

De linksback van dienst tegen Valken 3  schreef gisteren ook zijn eigen boek. Zo’n boek waar je elke pagina omslaat om te weten hoe het verhaal zich verder ontwikkeld. Het zou een epos voor alle leeftijden worden. De eerste hoofdstukken van het boek speelde zich af in de dagen voor de wedstrijd. Via whatsapp en voetbal.nl werd het team op de hoogte gehouden van de langzame klim van aanmeldingen voor deze wedstrijd.

Het late tijdstip, verlate vakantietripjes en de kickoff voor de jeugd bij Blokkers zorgde ervoor dat diverse spelers afhaakte als spelersmateriaal. En dan kan je wel een selectie van meer dan 20 spelers hebben, maar op deze manier scoorde het aantal afmeldingen hoger dan de aanmeldingen. Met moeite werd er 12 man bij elkaar gescharreld waarbij enkele al vooraf aangaven niet 90 minuten op het veld te kunnen staan.

Vorig seizoen was al gebleken dat de tegenstander van vandaag een sterke tegenstander was. De grote uitslag uit de eerste bekerronde gaf al aan dat ze dit seizoen er ook weer zouden staan. Kortom, de voortekenen waren allemaal aanwezig om Blokkers een lastige middag te bezorgen. Maar zoals in echte voetbalboeken altijd blijkt, gaat het anders dan je vooraf zou denken.

In de eerste minuten ontspon zich een interessante wedstrijd. Valken combineerde er lustig op los en Blokkers probeerde met scherpe counters de tegenaanval te zoeken. Valken had echter niet gerekend op de spelers aan Blokkerszijde die linksachter stond. Normaal gezien staat daar een speler die met balgevoel en controle de aanvalsimpulsen van zijn team inluidt. Deze zondag klonk de bel in de eerste helft ook een aantal maal vanuit die hoek, maar profiteerde vooral de tegenstander van deze impulsen.

Zo controleerde hij een hoge bal met zijn borst dusdanig dat de tegenstander de bal kon oppikken, voorzetten en laten afronden: 1-0. Maar ook in de rest van de eerste helft leek hij eerder weggelopen te zijn uit het circus op Pelmolenpad dan op een ferme verdediger die je misschien zou verwachten. Wonderbaarlijk genoeg had deze clown wel de moeite genomen om zijn clownsneus te vervangen door een Blokkers tenue en voetbalschoenen.

Vlak voor rust rondde Valken weer een aanval af: 2-0.

Gedurende de eerste helft was de laatste reserve van Blokkers al opgemaakt. Dat betekende dat er nog 45 minuten lang met 8-9 man, 2 half geblesseerde en die rare linksback doorgekomen diende te worden. En dat bleek dus niet te gaan. Blokkers probeerde wel aan te zetten om gaten in de verdediging van Valken te schieten. Dat lukte echter niet of nauwelijks. Aan de andere kant combineerden ze vrolijk door onze verdediging heen. De doelpuntenteller in deze tweede helft zou uiteindelijk bij vier stoppen. Tezamen met de doelpunten uit de eerste helft droop Blokkers met een 6-0 pak slaag het veld af.

Volgende week mogen we opnieuw proberen met Succes te voetballen. Hopelijk zal die bewuste linksback dan wel een goed voetbalboek schrijven in plaats van flauwe voetbalverslagen met zichzelf in de hoofdrol...