Onbekend

Gras heeft niet alleen een prachtige kleur, maar is ook nog eens onmisbaar voor ons. Om te groeien zet gras namelijk zonlicht om in glucose, ook wel fotosynthese genoemd. Dat is dé brandstof voor nieuw leven. Een hoofdrol hierbij is weggelegd voor chlorofyl, een stof die het rode en blauwe licht van de zon opneemt en groen weerkaatst op ons netvlies. Aangezien gras veel chlorofyl bevat, zien wij gras als groen.

Een nieuw leven, door de KNVB ook wel The New Wave genoemd, was ook nodig voor het selectie-elftal van Blokkers dat overging van JO9 naar JO10. Een aantal selectiespelers van vorig jaar hadden samen met hun ouders besloten om bij een andere voetbalclub het gehalte chlorofyl van de (kunst)grasvelden te gaan checken. Blokkers moest dus op zoek naar nieuwe talenten binnen eigen gelederen en deze werden gevonden!

De nieuwe trainers Erwin en Cris waren 2 weken geleden met veel enthousiasme op het voetbalveld verschenen met hamers en aambeeld. Aan hun de taak om van 8 enthousiaste jongetjes een ijzersterk team te smeden. In competitieronde 1 was het team vrijgepland, dus konden de trainers nog verder alle patronen fijnslijpen.

Zo stond een zeer gemotiveerd Blokkers klaar voor de aftrap van de eerste wedstrijd van seizoen 2019 - 2020. Tegenstander en gastheer van dienst was Always Forward JO10-2 met o.a. een oude bekende.

Op doel stond Jari, de nieuwe sluitpost. Het nieuwe keepershirt paste hem gegoten en zou uiteindelijk bijna schoon (maar wel wat nat door de regen) weer in de kast teruggelegd worden. Hij zou namelijk weinig ballen krijgen vandaag. Dat kwam mede doordat achterin Rens en Jayden als ervaren verdedigingsblok begonnen. Vanuit deze strakke organisatie startte Blokkers sterk aan de wedstrijd en dwong de tegenstander ondanks hun clubnaam terug de verdedigingslinies in. Het wachten was eigenlijk op het eerste doelpunt. Eerst diende er echter nog wat vizieren afgesteld te worden van onze sluipschutters, want diverse kansen werden verprutst.

The Incredible Machine aka Tim opende eindelijk het doelpuntenbal met een mooi schot. Dit was het startsein om de score in de eerste helft op te laten lopen. Thijs bracht de score naar 0-2 en Isa naar 0-3. Toen was het de beurt aan Ryan en Alain (mooie krul vanaf de zijkant in de lange hoek) om de score naar 0-5 te brengen. Vlak voor rust konden we voor het eerst een tweede streepje achter een doelpuntenmaker zetten: Isa scoorde zijn tweede van de dag.

In de rust werden de messen verder geslepen. De coaches wilde geen verslapping zien en zette een nieuw doel neer: JO10 moest 10 doelpunten gaan scoren. Aan deze opdracht werd ruimschoots aan voldaan. Eerste scoorde AF de 1-6, maar daaraa rust bleef de man van het scorebord bezig met de cijfers voro de gasten. Isa scoorde zijn derde, Thijs, Tim en Alain hun tweede voordat Rens op dreef kwam toen het eigenlijk niet meer nodig was: 1-11, 2-12, 2-13 waren van zijn voet afkomstig. Vlak voor tijd maakte Isa en Rens de eindstand compleet op 2-15. Volgens de coaches was de uitslag zelfs 1 doelpunt hoger uitgevallen.

Over de strafschoppenserie zullen we maar weinig woorden vuilmaken. Het doorgebroken zonnetje vergoedde veel, zullen we maar zeggen.