Valken de JO10-1

1e klasse 02

28 september 2019 10:00

Onbekend

Terwijl Pluvius zijn best deed om de wedstrijd niet door te laten vinden, deden de coaches Cris en Erwin deze week hard hun best om Blokkers JO10-1 klaar te stomen voor een nieuwe wedstrijd.

Geinspireerd op taktieken uit vervlogen tijden zijn de coaches bezig om een nieuwe definitie van totaalvoetbal te introduceren. De wedstrijd tegen Valken was een mooie graadmeter van deze ontwikkeling. Natuurlijk hebben enkele voetbalsterren uit dit ensemble voorkeuren voor bepaalde posities in het veld. In deze wedstrijd hebben we echter kunnen zien dat aanvallers ook als verdedigers opgesteld kunnen worden en vice versa. En dat geeft de coaches veel wisselmogelijkheden.

Blokkers begon deze pot op een goed gedraineerd kunstgrasveld een beetje onwennig. Valken probeerde met slimme passjes de verdediging van Blokkers te slim af te zijn. De uiterst klemvaste Jari was echter behoorlijk uitgeslapen en stond goed in de weg. Aan de andere kant van het veld was de keeper van Valken iets minder zeker. Hier werd handig gebruik gemaakt door eerst Isa en vlak daarna door Rens: 2-0.

Blokkers dacht hiermee de wedstrijd in de broekzak te hebben. Ze hadden echter niet goed gekeken naar het selectietenue dat door de Blokkers ter beschikking is gesteld. In de zwarte broekjes zit helemaal geen broekzak! Het was daarom niet verbazingswekkend dat Valken terugkwam in de wedstrijd met 2 doelpunten. De gelijke stand was tevens de ruststand.

De grote vraag na rust was welk pepmiddel de coaches hadden ingezet om de jongens weer wakker te schudden. Welke taktische aanwijzingen hadden ze gekregen, of zat er iets speciaals in de limonade? In ieder geval werd het derde kwart van de wedstrijd opgeleukt met talloze doelpunten aan Blokkers zijde. Een 2-2 tussenstand werd zo omgegooid naar een soepele 6-2 voorsprong met o.a. doelpunten van Isa (2x), Alain en Thijs. In het laatste kwart pikte ook Ryan een doelpuntje mee.

En net zoals in de eerste helft liet Blokkers in de laatste minuten Valken terugkomen met 2 doelpunten. Ditmaal was de voorsprong echter groot genoeg om een 7-4 overwinning in de annalen weg te schrijven.

En zo werd in de vierde wedstrijd van het seizoen de vierde overwinning genoteerd. Volgende week wederom een thuiswedstrijd, tegenstander van dienst zal dan Winkel zijn.