v.v. de Blokkers JO10-1

1e klasse 02

12 oktober 2019 10:15

Onbekend

Er waren eens 8 voetballertjes en hun 2 coaches. Eind augustus kwamen ze tezamen als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ze trainden gezamenlijk hard, maar gezellig om een nieuw team te vormen. De eerste wedstrijd werd met een grote uitslag gewonnen en daarna volgde nog meer winstpartijen.

Maar op een dag speelden ze tegen het tweede JO10 team van Westfriezen. Al eerder was het eerste team verslagen, en daarom waren de vooruitzichten positief gekleurd. Deze wedstrijd diende andermaal zonder spielmacher Tim gespeeld te worden. Hij was daar letterlijk ziek van. Met zeven man werd de warming-up gestart. Coach Cris gaf de ballen aan, en coach Erwin was zijn rol als ballenjongen aan het uitproberen.

Westfriezen JO10-2 beschikt echter over enkele creatieve voetballers. Blokkers werd in den beginne direct vastgezet en kwam er voetballend moeizaam uit. Het leek wel of ze een appel van de boze heks hadden gegeten. De ene gele shirt kreeg de bal niet bij een andere gele shirt. Toch kwam Blokkers onverwachts op voorsprong. Een slechte uittrap van de Westfriezen keeper werd opgepikt door Rens die dit cadeautje goed uitpakte. Het doelpunt bracht echter geen rust voor Blokkers.

Westfriezen drong verder aan en kwam verdiend op gelijkspel. Toch was het wederom Blokkers die nogmaals op voorsprong kwam. Isa snelde langs de lijnen en gaf vanaf de achterlijn een harde voorzet. Via een been van een Westfriezen verdediger belandde de bal in het doel. Slecht spelen en toch weer op voorsprong komen, klinkt bijna als een sprookje.

Maar in sprookjes gebeurt altijd iets vervelends. En dat bleek ook in deze wedstrijd. Westfriezen profiteerde maximaal van de missende organisatie in het veld aan Blokkers zijde. 3 maal wisten ze de verder zeer goed keepende en jarig geweest zijnde Jari te verschalken. Voor het eerst in dit seizoen ging Blokkers met een aardige achterstand rusten.

Wat er tijdens de rust in de kleedkamer is gezegd, was voor de uitsupporters onduidelijk, maar de uitwerking was direct te zien. Terwijl in de eerste helft Blokkers als zeven geitjes rondliepen, waren ze in de rust omgeturnd naar zeven wolven. Blokkers jaagde de tegenstander veel om en er werd veel meer gestreden voor alle ballen. Dit resulteerde vrij snel in 4-3 score door wolf Isa.

Blokkers bleef goed doorgaan op zoek naar de gelijkmaker. En deze kwam ook! Met goed afstandsschot schoot Ryan de bal langs de keeper: 4-4! De laatste 10-12 minuten van de wedstrijd waren erg spannend. Aan weerskanten kwamen kansen om de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers of de gastheren te beslissen. Alle kansen gingen naast, op de paal of werden door de keepers onschadelijk gemaakt.

De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten met een 4-4 eindstand. Het eerste gelijkspel van het seizoen, maar betekent wel dat Blokkers ongeslagen herfstkampioen is geworden! Dat is een knappe prestatie van de jongens en hun coaches. Een waar voetbalsprookje!

Na de herfstvakantie zal in een nieuwe poule verder gestreden worden voor doelpunten, goede verdedigende acties, plezier en overwinningen.