Blokkers JO10-1 speelt beste thuiswedstrijd totnutoe

Zouaven (de) JO10-2

1e klasse 02

14 september 2019 10:00

Onbekend

Na de tsunami aan doelpunten vorige week van The New Wave voetballers van Blokkers werd er deze week fanatiek getraind om de tweede wedstrijd van het seizoen nog een (golf)slag beter te doen. Zouaven had voor deze wedstrijd zijn tweede team van hun JO10 lichting gestuurd naar het Blokkers complex.

Doordat Alain niet aanwezig kon zijn, stonden er 7 jongens te trappelen om een goede uitslag neer te zetten. Zelfs Jari was na een brakke dagstart toch in zijn keeperstenue aanwezig. Een paracetamol kan wonderen doen!

In de eerste 12,5 minuten bleef de brilstand ongemoeid. Dat zou kunnen duiden op een saaie wedstrijd, maar niets is minder waar. Op diverse plekken van het veld vochten Zouaven en Blokkers om elke centimeter en de bal. Blokkers probeerde daarnaast met combinaties de aanval op te zoeken.

In tweede gedeelte van de eerste helft werd de ban gebroken. Ryan beschikt een krachtig wapen: bij doeltrappen van Blokkers kan hij de bal ver op de helft van de tegenstander krijgen. Ook deze keer kwam een bal voor het doel van Zouaven terecht. Via een tegenstander verdween de bal achter de keeper van Zouaven: 1-0. Lang duurde deze voorsprong niet. Direct na de aftrap draaide een aanvaller van hun handig om Jayden heen en verschalkte Jari.

Met de ruststand van 1-1 werd de limonade opgedronken. Coach Erwin moest al eerder weg, dus alle coaching kwam op de schouders van Cris te rusten. En rustig werd het nog steeds niet in de tweede helft. Blokkers kreeg steeds meer ruimte en diverse spelers probeerde van afstand het doel van Zouaven te bestoken. Het wachten was echter weer op de tegenstander om een doelpunt te scoren bij zijn eigen keeper: 2-1.

Bij poging 382 van afstand lukte het Rens eindelijk om van afstand te scoren. Dolblij vierde het doelpunt speciaal voor zijn speciale gast: z'n opa. Vlak voor tijd werd het toch nog spannend. Zouaven kwam terug in de wedstrijd na een klein slippertje van Jari. Maar het slotakkoord was toch voor ander schoeisel: Thijs bracht in de dying seconds van de wedstrijd de stand naar 4-2 met zijn linker pantoffel. De goed leidende Ivo floot direct erna de wedstrijd af.

Dit was veruit de beste thuiswedstrijd van Blokkers JO10-1 van dit seizoen. Volgende week de derby tegen Westfriezen. De mannen zijn er klaar voor!