Blokkers JO10-1 werkt als een paard voor de overwinning

Datum

21 september 2019 10:15

Accommodatie

Onbekend

De KNVB heeft duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan. De wedstrijdplanners hebben namelijk Blokkers JO10-1 in een leuke lokale poule gepropt, samen met enkele voetbalclubs uit de zeer nabije omgeving. De eerste wedstrijd was bijvoorbeeld bij Always Forward en voor de tweede uitwedstrijd was het sportpark in Zwaag de bestemming, een echte stadsderby tegen Westfriezen dus.

De oorsprong van de term  "derby" blijkt te komen uit Engeland. In 1778 besloot de graaf van Derby om een paardenrace te organiseren waarbij lokale ruiters voor de winst streden. Geheel in stijl met deze sport schoot ook Blokkers Jo10-1 uit de startblokken vandaag. In de eerste minuten werd Westfriezen flink op de huid gezeten en dat leidde tot diverse doelpunten. Bij doelpunt 1 en 2 schoot Tim met scherp, de 0-3 kwam van de voeten van Thijs.

Een goed paard maakt nog geen goede ruiter, aldus het gezegde. Ondanks de snelle, grote voorsprong was het spelbeeld aan Blokkers zijde onrustig. Spelers stonden verdedigend en aanvallend op verkeerde plekken, of in ieder geval niet op de plekken waar de bal werd gespeeld. Tijdens eerste time-out gingen Erwin en Cris op zoek naar een paardenmiddel om de jongens op scherp te zetten, maar die lieten nog verder de teugels vieren tijdens het tweede gedeelte van eerste helft. Westfriezen profiteerde hier optimaal van, want ze kwamen door twee doelpunten terug tot 2-3.

Vlak na rust liet kwam Westfriezen als een paard van Troje volledig terug in de wedstrijd door de gelijkmaker te scoren. Ze hadden echter niet gerekend op de ruiter met Arabische looks, genaamd Isa. Isa was deze tweede helft namelijk "on fire". Zijn eerste poging om matchwinner te worden door 3-4 te scoren, werd kort daarop teniet gedaan door een goal en gelijkmaker van mannen uit Zwaag. Op de zuivere hattrick van Isa die daarop volgde hadden ze echter geen antwoord meer op. Het slotakkoord was vervolgens voor Tim, die zijn derde doelpunt van de dag liet noteren.

En zo werd een qua spelbeeld mindere wedstrijd toch omgetoverd tot een fraaie 4-8 overwinning. Komende week veel trainen op positie- en samenspel, zodat onze raspaarden er weer tegenaan kunnen knallen tegen Valken volgende week.