Datum

26 oktober 2019 13:15

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de wedstrijd tegen het “andere Oranje” oftewel fc Volendam. De huidige nummer 4 op de ranglijst. Vanaf het begin meteen hoog druk waardoor de tegenstander direct teruggedrongen werd. Via de vleugels werd de aanval gezocht wat een aantal kleine kansjes opleverde waar Volendam het eerste kwartier weinig tegenover kon stellen. Via een mooie actie van Koen L. die doordrong in de zestien en een mooie voorzet op Mike gaf werd het verdiend 1-0.

Nu ging Volendam meer energie in de wedstrijd stoppen en drong wat meer aan zonder echt gevaarlijk te worden. Ondanks dat we het betere van het spel bleven houden werd het toch 1-1 door een aantal slordigheden in de verdediging. Een eerste schot belande nog op de paal maar op de rebound moest Casper helaas het antwoord schuldig blijven. Het spel golfde hierna wat op en neer maar bij de rust was het nog steeds 1-1.

Meteen na de rust werd er nog aanvallender gespeeld. Zelfs centrumverdedigers Matthijs en Mason melden zich af en toe bij de zestien van de tegenstander. Een pass van Mason bereikte Rave die zich niet bedacht en vanuit een moeilijke hoek de bal over de keeper in de verre hoek schoot.

2-1 voor de Blokkers.

In het vervolg van de tweede helft bleven we kansen krijgen op meer treffers. Deze werden helaas niet benut. Hierdoor bleef Volendam geloof houden in een resultaat. Snelle counters moesten met kunst en vliegwerk verdedigd worden. Uiteindelijk werd het toch nog 2-2 volgens de scheidsrechter. Gelukkig was de assistent scherp en deelde mee dat de bal de doellijn niet volledig was gepasseerd. De goal werd alsnog geannuleerd.

Achteraf is gebleken uit videobeelden van de BOB dat deze beslissing juist was.

Enige frustratie bij Volendam leverde nog wat vervelende overtredingen tegen enkele van onze spelers op maar de eindstand werd uiteindelijk een verdiende 2-1 voor de Blokkers. Deze overwinning was zwaar bevochten en had makkelijker over de streep getrokken kunnen worden als wat zorgvuldiger met de kansen omgesprongen was. Het spel was echter prima en alle spelers hadden collectief een aandeel in deze winstpartij dus de aankomende wedstrijden worden nog meer punten verwacht.