Scheidsrechter

Brandon Schagen

Onbekend

Op deze mooie droge zaterdagmiddag stond de thuiswedstrijd tegen de Zouaven op het programma.
Een overwinning zou welkom zijn. Niet alleen voor de punten maar met name voor het moraal en zelfvertrouwen van de ploeg.

Het begin was niet veelbelovend. We keken al snel tegen een achterstand aan en het beloofde weer een zware pot te worden. Het experiment met Koen L. op de plek van Matthijs werd teruggedraaid en dit leek zijn vruchten af te werpen. We kwamen beter in de wedstrijd en wisten het initiatief over te nemen. Het spel werd van onze kant verzorgder en feller. De tegenstander bleef ook mee doen en kreeg kleine kansen. Uiteindelijk werd er in de eerste helft niet meer gescoord en was de ruststand derhalve 0-1.

Na wat wederzijds aftasten in het begin van de tweede helft gooiden onze jongens uiteindelijk alle schroom van zich af en gingen vol gas op zoek naar de gelijkmaker. Er werden volop kansen gecreëerd maar inzetten van Rave, Olivier, Mike, Roel, Xavi en beide Koenen gingen naast, over of werden een prooi voor de keeper. De aloude voetbalwet trad weer in werking. Als de een de kansen niet benut dan valt ie meestal aan de andere kant wel. Het werd dan ook 0-2 uit een counter. We bleven na deze tegenslag de aanval zoeken en werden uiteindelijk beloond met een mooie goal van Rave op aangeven van Mason. Nu op zoek naar eerst de gelijkmaker en daarna hopelijk meer. Maar wederom benutte de tegenstander de geboden ruimte door onze aanvalsdrang en maakte vlak voor tijd de 1-3.

Dit was de beslissing en werd ook de eindstand.

De uitslag doet geen recht aan het spelbeeld. We hadden meer verdiend. Maar zoals J.C. vroeger zei: om te winnen moet je scoren. Dat lukte vandaag helaas niet genoeg.