Datum

14 september 2019 10:30

Accommodatie

Onbekend

De laatste bekerwedstrijd tegen Jong Holland in Alkmaar beloofde na de geweldige pot afgelopen woensdag veel goeds. Temeer omdat we nu op Mason na wel compleet waren. Helaas bleek tijdens deze wedstrijd vooral dat sommige voetbalwaarheden voor ons echt opgaan, zoals: een goede voorbereiding is het halve werk of onderschat nooit je tegenstander of welke voor ons helemaal geldt “ hard werken wint van talent als talent niet hard werkt”. We begonnen met de volgende opstelling: 1.Casper, 2. Mathijs, 3. Xavier, 4. Bram, 5. Gianni, 6. Ryan, 7. Olivier, 8. Xavi, 9. Mike “de tank”, 10. Coen Vd L, 11. Rave. Op de bank beginnen Coen M, Roel en Taeke.
We begonnen de wedstrijd erg onrustig en hadden een paar keer moeite om via de opbouw eruit te komen en een aanval op te zetten. Ook vervielen we weer in trechtervoetbal en ging veel weer via het midden maar wat vooral mis ging de eerste helft was de aansluiting van verdediging naar middenveld. Waar dit tegen Kgb het middenveld naar aanval was, was dit nu soms 30mtr van verdediging naar middenveld. De tegenstander werkte zich kapot en begon er steeds meer in te geloven wat Casper tot een paar goede reddingen dwong. Toch kwamen wij via goed doorzetten van Mike “de tank” waarna de bal bij Rave kwam en deze koelbloedig afrondde toch op 1-0. Dit leek de tegenstander te breken maar helaas konden wij hier geen gebruik van maken.
Rust
Na in de rust gewaarschuwd te zijn dat zij in de eerste 5 minuten zouden proberen te scoren en dat als dat zou lukken we het heel zwaar zouden krijgen lag de bal binnen 2 minuten in het netje. Dit was een flinke klap voor ons en we raakten dus aardig in de war. Warempel gingen we wel steeds beter voetballen. De verdediging met Bram en eerst Xavier en later Coen M als ware kapiteins sloot steeds meer aan en drong steeds verder de vijandelijke helft op om de afvallende bal op te pakken. Rave draaide zijn mannetje helemaal dol, Coen vdL begon weer te heersen zoals hij de tweede helft tegen Kgb deed en we kregen eindelijk wat kansjes.
Jong Holland kreeg echter ook steeds meer ruimte en omdat de echte scherpte bij ons toch echt ontbrak konden ze af en toe via ogenschijnlijk ongevaarlijke counters toch gevaarlijk worden en ongeloooflijk maar waar zelfs de 2-1 scoren.
De reactie van het team hierop was geweldig, we begonnen te werken en te vechten voor een punt. Mathijs, Roel en Gianni begonnen de zijkanten op te eisen, Xavi draaide op een gegeven moment zelfs 6 tegenstanders dol en   Taeke drukte steeds meer zijn stempel. De kansjes begonnen kansen te worden. Het duurde echter tot de allerlaatste seconden dat na een afgedwongen hoekschop van Olivier dat Xavi de bal uit de corner prachtig op Ryans voeten legde die na keihard werken van hemzelf en het team de verdiende 2-2 binnen schoot.
Hierna floot de scheidsrechter ook gelijk af en was jong holland dolgelukkig met een punt en baalden wij, terecht, zichtbaar.
Helaas blijven, ondanks dat wij stunten tegen sterke tegenstanders, zwak presteren tegen de wat mindere teams.
Toch overheerst volgens de coach vooral de trots voor de werklust en veerkracht die het team weer getoond heeft. Zo lang wij hard werken kunnen we iedereen verslaan.
Op naar de eerste competitiewedstrijd over twee weken!