L. (Leo) Boekweit

Accommodatie

Onbekend

Het gaat dit seizoen allemaal niet vanzelf. Er is nog weinig reden om hosanna te roepen. Interessant genoeg is dat echter precies wat het team nodig heeft.

Hosanna betekent volgens de dikke Van Dale heil, voorspoed. Oftewel dat roep je vooral als het goed gaat. Case closed, zou je dan zeggen. Cees is echter door een blessure de laatste wedstrijden afwezig en dan moet je op zoek naar andere oplossingen voor de rechterzijde. En dat is misschien niet zo vreemd dat we bij het woord hosanna ook even verder moeten kijken.

Het woord komt namelijk uit het Hebreeuws en is verbastering van de woorden “Hosha Na”. Het betekent letterlijk: Help nu! (Help toch!)

En dat is precies wat menig speler zal verklaren na de afgelopen 2 wedstrijden. Deze wedstrijden voltrokken zich volgens hetzelfde stramien.

Beide wedstrijden waren uitwedstrijden tegen derde teams van dorpsclubs in de nabijheid van Hoorn (Zwaagdijk en Woudia). Beide tegenstanders bestaan uit spelers die hun voetbalsporen al lang verdiend hebben en vooral met dosis inzet en slim achteroverleunen de tegenstander het spel laten maken. Beide keren was de tegenstander aan het proberen iets van aanvallen op te zetten waar met moeite lijnen te ontdekken waren. Dat leidde in beide eerste helften nog wel tot kansjes, maar geen doelpunten voor Blokkers.

In beide wedstrijden ging Blokkers echter wel met achterstand rusten. Woudia rook zijn kans bij een ongelukkige samenloop van omstandigheden en rondde beheerst af. Mokkend liep Blokkers naar de kleedkamer. Op basis van de statistieken qua balbezit zou Blokkers in de tweede helft vast de kansen krijgen om naast de tegenstander te komen en er dan overheen te gaan.

Eroverheen gaan gebeurde inderdaad in de eerste minuut van de tweede helft, alleen op het verkeerde wedstrijdhelft. Wederom had Blokkers de laagstaande zon in de ogen en een hoge bal naar voren vanuit Woudia verdediging werd door de Blokkers verdediging verkeerd ingeschat. De slimme Woudia speler anticipeerde echter wel op deze bal en sprintte onze linksback eruit. 1-op-1 op onze keeper liet deze ervaren speler zien dat hij het scoren niet verleerd is.

Over de rest van de tweede helft kunnen we net zoals tegen Zwaagdijk kort zijn. Al had Blokkers nog 180 minuten mogen voetballen, dan was er waarschijnlijk nog steeds geen doelpunt gevallen. Woudia zorgde nog met een vlammende vrije trap (de bal was in ieder geval heet, is het vermoeden) voor de 3-0 op het scorebord.

Zo verloor Blokkers in 2 weken tijd 2 maal met 3-0 een uitwedstrijd. Inmiddels zijn we hiermee gedaald naar de voorlaatste plek in de stand. Volgende week spelen we een degradatiekraker tegen Spirit. Gelukkig wel thuis. Dat is maar goed ook, want de kleigrasvelden van afgelopen wedstrijden hebben ons niet goed gedaan.