Scheidsrechter

Jaimy de Rooij

Onbekend

Na alle moessonregens deze week werd de derby tegen West-Friezen deze morgen onder een stralend zonnetje gespeeld. Een volledige en fitte selectie, een compleet technisch duo en veel publiek waren de ingrediënten voor een mooie voetbalochtend.

De Blokkers startte goed, rust aan de bal, spelen naar de juiste kleur, de trainingen beginnen hun effect te krijgen. Helaas leidde dit niet tot een voorsprong, sterker nog, de eerste goal viel aan de verkeerde kant. Een goed getrapte corner belande bij de 2e paal en daar werd de bal knap ingekopt door de spits van West-Friezen. Een domper maar gelukkig ging De Blokkers gewoon verder met aanvallen.

Een corner werd snel genomen door Mees en zo kon Gijs de bal hard in de bovenhoek knallen, 1-1. Blokkers ging door en drong de gasten steeds verder terug. Een spaarzame tegenaanval resulteerde in een scherpe voorzet die bij de 2e paal ongelukkig binnen viel. Ook hierdoor waren onze jongens niet van slag, eerst miste Tiamo nog alleen voor het doel, maar in de volgende aanval schoot Silvan hard op doel. De keeper kon de bal niet houden en Finn knalde de rebound binnen. Een voorsprong leek een kwestie van tijd maar niks was minder waar.

Slecht, of zeg maar niet, verdedigen van 4 man leidde de 2-3 in. Maar ook dit werd snel vergeten en na een vlotte aanval kreeg de meegeslopen Robin de kans op de 3-3. Alleen voor de keeper had hij de bal voor het inschieten maar tot ontzetting van de fanatieke supporters verdween de bal richting de IJsselweg. Vlak voor rust kreeg de tegenpartij nog een corner. Ook deze kwam bij de tweede paal en werd weer prachtig ingekopt, resultaat; een teleurstellende 2-4 ruststand.

Blijkbaar heeft ons technisch hart ook de traditionele na-rust-dip eruit gekregen want onze jongens vlogen na de thee uit de startblokken. Gijs knalde hard op doel en Mees was er als de kippen bij om de rebound erin te tikken. Hierna werd vol druk gezet op de defensie van de tegenpartij, Gijs veroverde de bal en kende geen genade. Snoeihard schoot hij de 4-4 binnen. De West-Friezen was rijp voor de sloop maar slecht uitverdedigen leidde opnieuw een tegendoelpunt in.

Even leken onze jongens van slag want plots zag Rick 3 aanvallers op zich afkomen. In plaats van breed leggen schoot de aanvaller hard op doel en dat was Rick zijn moment. Met zijn vingertoppen drukte hij de bal net naast het doel. Dennis en John hergroepeerde de troepen en na een mega kans voor Tiamo was het toch raak. Tiamo nam de door hem versierde corner en Stan liep de bal mooi binnen. 5-5 leek de uitslag te worden deze ochtend maar niks was minder waar.

Een onschuldige blessure van de tegenstander deed de scheidsrechter het spel even stilleggen. Met een stuiterbal werd het spel vervolgens hervat waarbij de bedoeling was de De West-Friezen de bal zouden krijgen. Finn deed echter wat hij vaak doet, niet luisteren en hij ging dus vol achter de bal aan. Tot ieders opluchting stuitte hij op de keeper en vloog de bal weer het veld in richting Robin. Gezien zijn enorme mispeer van de eerste helft leek het dus met een sisser af te lopen maar daar dacht Robin heel anders over. Met een fenomenale knal schoot hij van dik 20 meter de bal tussen de palen. 6-5, iedereen ging uit zijn dak en daarmee was het akkefietje gelijk vergeten.

Al met al een mooie overwinning met op sommige momenten echt goed voetbal. Het word al weer uitkijken naar volgende week.