Groep 4 104

28 september 2019 10:00

Onbekend

Op bijna het enige droogje uurtje van deze zaterdag was De Zouaven te gast in Blokker. Een ploeg die op basis van de behaalde punten gelijkwaardig zou moeten zijn dus was een goed resultaat zeker mogelijk. Met een volledige selectie, dus met 3 wissels, werd de strijd aangevangen.

Het was wederom rommelig, aanvallend kon Blokkers weinig brengen en verdedigend was het zeer onzeker. Het was dan ook niet onverwacht dat de gasten als eerste scoorde. Bij een intrap werd niet gelet op de nemer en die dribbelde eenvoudig op Rick af en scoorde. Ook hierna werd matig (uit)verdedigd maar gelukkig was Rick in goede vorm en miste de aanvallers van de Zouaven de scherpte. Gelukkig was de eerste goede aanval van de Blokkers gelijk prijs, Casper gaf een goede voorzet die door de attente Silvan werd ingetikt. De volgende aanval hierop was bijna ook raak. De sterk spelende Robin had de bal voor het inschieten maar zijn volley miste het doel ruim. Een corner voor de gasten was de inleiding tot een 2e tegentreffer. Niemand reageerde toen de speler van Zouaven met de bal richting doel dribbelde, met een simpel puntertje verdween de bal achter Rick. Gelukkig was ook de defensie van de Zouaven niet heel sterk want na een uitglijder van de laatste man kon Silvan zijn tweede treffer in het doel lopen. Zouaven begon hierop extra aan te dringen maar Rick reageerde een aantal keren uitstekend en zo leek de rust met een 2-2 stand gehaald te worden. Kay dacht daar echter anders over en met een veel te korte bal door het midden schonk hij de 2-3 aan de tegenpartij.

Na rust tapte De Blokkers uit een ander vaatje, druk op de bal, redelijke passen en met veel strijd werden de gasten vast gezet. Stan teisterde de lat, twee schoten van Tiamo werden met moeite gestopt en ook twee kopballen van Silvan en daarna Mees dwongen de keeper tot een ultieme redding. Het was een kwestie van tijd dat de gelijkmaker zou vallen en dat lukte. Gijs gaf een bekeken balletje op Tiamo en die wist dit keer wel het net de vinden. Finn en Silvan kregen nog vrije schietkansen maar schoten vrij voor het doel recht op de keeper en die wist daar wel raad mee. De Zouaven kwam wat onder de druk uit en kreeg na een goed uitgespeelde aanval een vrije kans op een nieuwe voorsprong. Gelukkig dook Rick voor het harde schot en wist zo een zeker doelpunt te voorkomen. Het slotakkoord was voor De Blokkers. Gijs werd in de laatste minuut mooi vrijgespeeld door Stan en kon vrij aanleggen. Hij raakte de bal echter volledig verkeer en daarmee was de 3-3 een feit. Op basis van de tweede helft hadden de 3 punten in Blokker moeten blijven maar helaas was het afronden niet scherp genoeg.

Volgende week de derby tegen West-Friezen, een nieuwe kans op een goed resultaat.