Tjongejonge wat was dat bijna de gelijkmaker

Datum

26 januari 2020 13:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond een lastige uitwedstrijd op het programma. Koploper Valken heeft dit seizoen pas 3 punten verloren en aangezien het hart van onze verdediging grotendeels afwezig was, moest er geïmproviseerd worden. Enkele spelers stonden op de smalle latten in hooggebergte, maar weer een andere speler stond liever met een gele helm YMCA te zingen in de Hamletzaal van schouwburg Het Park (er schijnen beelden te zijn) i.p.v. ten tonele komen op het grasveld.

Gelukkig was Peter bereid om zijn keeperskloffie aan te doen en kreeg Ronald gezelschap van Ömer naast zich. Het toneel voor de spelers was het hobbelige en zware C-veld van het Valken complex. Zoals gezegd was de tegenstander van dienst de koploper. Aan het spelbeeld deze middag werd hun klassering echter niet helemaal duidelijk. Het team leunde achterover en probeerde vooral met snelle uitvallen de boel te saboteren. Normaliter zijn ballen tussen de verdediging en onze achterlijn erg gevaarlijk, maar vandaag waren deze bal keer op keer prooi voor de attente meevoetballende Peter.

Aan de aanvallende kant kreeg Blokkers redelijk veel ruimte. Er werd ook diverse malen gepoogd de verdediging uit te spelen, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Zo werd de rust bereikt met de stand waarmee het bal ook geopend werd. Na de pauze werd het doek weer omhooggetrokken en werd er wederom een boeiend schouwspel opgevoerd. Na weer een snelle uitval van Valken kwam hun snelle aanvaller oog in oog met Peter. Ditmaal wist hij echter wel de juiste hoek te vinden: 1-0.

Blokkers moest dus meer risico nemen om minimaal de gelijkmaker te scoren. Dit zorgde ook voor meer ruimte in onze achterlinie. Valken gebruikte dit voor paar kansen, maar wisten niet meer te scoren. Aan de andere kant had Blokkers veelvuldig dreigend balbezit, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Tot de 90e minuut.

Blokkers kreeg op de vijandelijke helft een vrije trap aan de zijkant. Maarten ging achter de bal staan voor een alles of niets voorzet. Zijn bal kwam bij de tweede paal terecht bij twee Blokkers spelers. Farley beschikt echter over historisch besef. Al jarenlang wordt hij namelijk vergeleken met een illustere voetballer uit lang vervlogen tijden. De lichaamsbouw van deze speler en Farley lijken als 2 druppels water op elkaar, aldus Vincent Bijlo. Ons "slangenmens" kreeg in de allerlaatste minuut de ultieme kans om Blokkers op gelijke hoogte te brengen. Farley besloot echter om zijn kopie te eren. Net zoals Rob Rensenbrink prikte hij de bal niet in het doel op het beslissende laatste moment, maar er net naast. Het gevolg was duidelijk. Blokkers verloor hierdoor met het kleinst mogelijke verschil van Valken, maar gaf op deze manier wel een mooi eerbetoon aan een legendarische Nederlandse voetballer.