ALC 2 (zon)

6e klasse 03

19 januari 2020 11:00

Onbekend

Februari 2019 was voor Blokkers 4 qua ziekenboeg geen fijne maand. In 1 wedstrijd raakten 2 spelers langdurig geblesseerd. Wegens GDPR regelgeving kunnen we daarover natuurlijk niets van openbaren, maar 1 van de 2 zal bij terugkeer in het veld een belangrijke rol spelen. Lees verder en je weet hoe het zit.

De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd een spannende wedstrijd. De combinatie van lagere temperaturen, meeslepen van kerstkilo's en het al lang ingezette verouderingsproces is meestal een gevaarlijke cocktail voor ons team. Bovendien was de tegenstander een tweede selectie elftal uit Abbekerk, waarvan het eerste team nog geen wedstrijd ingepland had staan. Kortom, genoeg voer voor een pittige wedstrijd.

De eerste 20 minuten waren echter alles behalve pittig aan Blokkers zijde. ALC liep op elke bal en Blokkers had grote moeite om zinnige dingen met de lederen knikker te doen. Het gebeurde geregeld dat de bal niet van de ene speler met gele shirt naar een andere speler met gele shirt werd getransporteerd. Dat gaf een behoorlijk onrustig spelbeeld. ALC was voetballend ook niet overtuigend, maar hun energieboost bleek wel een gevaarlijk wapen. Zo liep hun aanvaller goed door op een twijfelbal tussen Blokkers verdediger en keeper. En daarmee bracht hij zichzelf in de situatie om te scoren: 0-1.

Het antwoord van Blokkers volgde gelukkig snel. Doppie bediende Tako met een goede pass en de laatste schoof de bal in het hoekje erin: 1-1. De scheidsrechter van dienst Bep zou echter in deze helft nog twee maal voor de aftrap fluiten, helaas. Eerst belandde een schotje van ALC ongelukkig in het doel en vlak voor rust wist een ALC-aanvaller met een boogbal aka lob de bal over Ross te krijgen.

Teleurgesteld droop Blokkers af naar de kleedkamer. Ondanks de ogenschijnlijk kansloze tussenstand werd er naast gemopper ook hoopvolle woorden uitgesproken in de rust. En zo geschiedde. In de tweede helft drong Blokkers meer en meer aan. Zo energiek als ALC in de eerste helft was, zo afwachtend speelden ze in de tweede helft. Je kan natuurlijk ook gewoon stellen dat Blokkers de boel gewoon veel beter voormekaar had. De 2-3 van Doppie was daarom niet helemaal verrassend. ALC kreeg in de tweede helft nog een aardige kans om de voor hun bevrijdende 2-4 te scoren, maar gelukkig was tweede helft keeper Hans er nog om de boel te redden.

Groot was de opluchting toen Doppie ook de 3-3 scoorde. Aan alles merkte je echter dat het vat nog niet leeg was en dat voor een dry january maand. Het slotakkoord was voor de speler die na maanden blessureleed weer binnen de witte kunstgraslijnen was gekomen. In de tweede helft had Ger weer plaatsgenomen in de voorhoede. En hij was het die op de juiste plek stond toen een vrije schietkans voor zijn neus ontstond. Hij twijfelde geen moment en stak een hart onder de riem van onze ietwat ongelukkige keeper uit de eerste helft door de bal in het doel te rossen.

Na 90 minuten strijden behield Blokkers op deze bijzondere manier de 3 punten op ons eigen complex. Een steengoed begin van de tweede seizoenshelft.