8 maart 2020 11:00

Scheidsrechter

Ron Dudink

Onbekend

Na het gelijkspel vorige week tegen HSV Sport stond deze week een thuiswedstrijd ingepland tegen Hauwert 2. De uitwedstrijd riep bij vele spelers nog vele herinneringen op. Met name de twaalfde man in het zwart en de onnodige verliespartij waren vele spelers bijgebleven. Kortom, er was veel animo om deze tegenstander te bestrijden.

Wat zou vandaag de sleutel tot succes betekenen? 1 speler was hier iets te nadrukkelijk mee bezig. Gelukkig wist hij op tijd zijn (auto)sleutel te vinden om af te reizen. Vanaf de reservebank zag hij een energieke tegenstander met diverse jonge honden en een geconcentreerd spelend Blokkers.

Naast concentratie had Blokkers ook enkele hoogstandjes uit het arsenaal opgediept. Maar liefst 3 spelers probeerde in deze helft met een hakje een medespeler te vinden. Maar niet alles lukte. Zo lukte het Constantijn ook niet om zijn invalbeurt rustig te starten. Hij stoof direct naar voren en had bijna de 1-0 op zijn voet. Maar bijna is niet helemaal.

De kale feiten zijn ook dat een aanval opgezet door Ross via Constantijn door Vincent niet werd omgezet tot een doelpunt. Zijn lobje over de uitkomende keeper belandde in de laatste minuut van de eerste helft net langs de verkeerde kant van de paal.

Blokkers moest dus op zoek naar de voorsprong in de tweede helft. Hiervoor werd de hele voorhoede ingewisseld voor nieuw elan. En met dit verse bloed kreeg Hauwert het flink te stellen in deze helft. Meer en meer zette Blokkers de bezoekers onder druk. Het zou afwachten zijn totdat de sleutel tot succes werd gevonden. Gezien de aanloop naar deze wedstrijd was het niet verwonderlijk dat juist Ömer uiteindelijk het slot van het Hauwert doel haalde. Bij de tweede paal nam hij de bal goed aan en schoot in de korte hoek Blokkers op voorsprong.

Niet lang daarna kon de man van het scorebord het cijfer 1 alweer vervangen door een ander bordje. Een voorzet van Doppie werd door Vincent omgetoverd tot een doelpunt: 2-0.

De ban was gebroken. Hauwert probeerde met enkele aanvallende wisselingen nog gevaarlijk te worden, maar Ross werd eigenlijk nooit echt getest met moeilijke of zelfs makkelijke ballen. Aan de andere kant gebeurde des te meer.

Eerst gaf Doppie met een wonderschone loppie uit een moeilijke hoek de keeper het nakijken. Het slotakkoord was wederom voor Doppie. Vanaf randje zestien schoot hij beheerst in het dak van het doel.

Zo haalde Blokkers een goede 4-0 overwinning tegen Hauwert en nam daarmee verder afstand van deze club in de ranglijst.