Purmerend JO10-1

Hoofdklasse 4.2

9 november 2019 10:00

Onbekend

Verdedigers zijn de eerste aanvallers en aanvallers zijn de eerste verdedigers, zei ooit een wijs man uit Betondorp. En hij had natuurlijk gelijk. Voetbal is namelijk een teamsport die je als sportteam moet spelen. Met 8 van de 9 letters uit het woord teamsport kan je ook nog 3 andere woorden maken die betrekking hadden op de wedstrijd van vandaag, maar dat zullen we later in het verslag nog nader onderstrepen.

De zin van JC bekt lekker. Dat komt doordat het bijna een volledige keerzin is. Oftewel een zin waarin je een zin van links naar rechts kan lezen, maar ook een goede zin als je de woordvolgorde omdraait, zoals “Gieren kunnen vliegen, dat is normaal; minder normaal is dat vliegen kunnen gieren”

Maar of Blokkers vandaag zou gaan gieren van het lachen? Twee topteams stonden in ieder geval klaar voor de aftrap om 10:00 uur. De tegenstandere Purmerend nam naast een grote beker (vanwege een recente toernooiwinst) ook goede spelers mee. Blokkers werd direct vanaf het begin onder druk gezet. In eerste kwart van de wedstrijd bood Blokkers goed weerstand, maar in tweede kwart van de wedstrijd kreeg het team enkele optaters van de tegenstander. De ruststand bleek uiteindelijk voor Blokkers ongekend te zijn voor dit seizoen: 0-6.

Een andere vorm van keerzinnen is het omkeren van je zin om nog wat van de wedstrijd te maken. Dat lukte Blokkers zeer goed in de tweede helft. Blokkers bracht de spanning snel terug in de wedstrijd door een bekeken goal van Alain. Dit was het startsein om nog meer strijd te leveren Op elke vierkante meter van het veld werd door 2 teams gestreden om de bal. Beide teams maakte het voor het publiek een zeer aantrekkelijke tweede helft.

Helaas kon Blokkers de zelf gemaakte kansen niet verzilveren. Purmerend beschikte meer over precisie. De einduitslag voor het team werd uiteindelijk een onvervalste keerzin:

JO10-1 1-10. Oj!

Toch waren de coaches na afloop van het eerste verliespartij van het seizoen apetrots. De hoogte van de uitslag was niet evenredig met de kansenverhouding. Maar dat is slechts voer voor een kniezer. Laat dat net een anagram voor keerzin te zijn…

Na afloop werd Blokkers JO10-1 in de kantine gehuldigd voor haar herfstkampioenschap. Met  limonade en gefrituurde hapjes was de eerste verliespartij van het seizoen snel vergeten.