Datum

8 februari 2020 10:00

Accommodatie

Onbekend

De vierde wedstrijd van deze poule stond vandaag ingepland als een duel op ons eigen Blokkers complex tegen West Frisia DP of kortweg West Frisia. Deze club uit Enkhuizen heeft eigenlijk een bijzondere benaming als je bedenkt dat het de meest oostelijk gelegen voetbalclub van Westfriesland is.

Jarenlang dacht ik de letters DP duidde op de term “Doelpunters”. Er blijkt echter een andere verklaring. Deze letters zijn overblijfselen van de sportvereniging DPSV die verbonden was aan het bedrijf Draka Polva. Dit bedrijf is onder andere bekend van het produceren van leidingen.

Het was echter niet West Frisia die de leiding nam in deze wedstrijd. Het eerste doelpunt aan Blokkerszijde viel al snel, maar kon niet anders dan afgekeurd worden om de sfeer niet direct te verpesten. Een fotograferende moeder stond deels in het veld naast de doelpaal om foto’s te maken van een ander veld. Via haar hiel werd een assist gegeven aan Blokkers speler die keurig afrondde. Volgens de reglementen wellicht een geldig doelpunt, maar de spelbegeleider besloot anders.

In de vierde minuut van de wedstrijd schoot Thijs alsnog de thuisclub op 1-0 voorsprong. West Frisia monteerde echter al snel een koppelstuk aan onze leiding vast, waardoor al snel weer een H verbinding ontstond in de vorm van de tussenstand 1-1.

In deze eerste helft was er veel strijd te zien over het hele veld. Je zag echter ook een Blokkers team die elkaar goed wisten te vinden met passjes. Zo kreeg Isa drie man op zijn nek, maar hij zag toch een gaatje om de bal diep te spelen op Rens. Gelukkig voor de laatste was de grensrechter afwezig vandaag. In flinke buitenspelpositie nam Rens de bal aan en schoot met links langs de uitkomende keeper.

Deze keeper hield in deze fase zijn team in leven door een aantal keer een sta-in-de-weg te zijn. Het duurde daarom even voordat de man van het scorebord weer bezig kon gaan met het verwisselen van de bordjes. Door afwezigheid van de zieke Jayden was Blokkers deze ochtend uitgerust met het extra wapen Aaron. Deze gastspeler drukte zijn stempel tegen het einde van de eerste helft door twee maal zichzelf vrij te spelen en goed af te drukken.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld iets. Beide teams gaven elkaar meer ruimte waardoor het spel op en neer golfde. De goede passjes uit de eerste helft waren echter achtergebleven in de kleedkamer, dus niet alle aanvalsgolven mondde uit in kansen. Toch wist Tim op beheerste manier, zoals we van hem gewend zijn, de stand op te krikken naar 5-1. En niet lang daarna was Alain er als de kippen bij om zijn doelpuntje mee te pikken vandaag.

In het vierde kwart kwam West Frisia terug tot 6-2. Hierna probeerde ze nog wel meer, maar de Blokkers verdediging stond telkens goed in de weg om de aanvallen onschadelijk te maken. Zodoende eindigde de wedstrijd in een goede 6-2 overwinning.

Over bijna een maand zal Blokkers pas weer aantreden in de competitie. Dan kunnen we weer gelijk de wekker vroeg instellen, want dan is er de uitwedstrijd tegen Spirit om 08:45.