v.v. de Blokkers JO10-1

1e klasse 102

7 maart 2020 8:45

Onbekend

Het was alweer bijna een maand geleden dat de Blokkerse godenzonen het publiek vermaakte met een overwinning tegen West Frisia. In de tussenliggende periode stonden er dus enkel een reeks trainingen op de planning  Vanwege de vele wind en waterval gingen deze echter niet allemaal door.

Het was daarom spannend hoe de jongens uit de krokusstop zouden komen. Zouden ze weer tot bloei komen? Of zou er net zoals op de Amsterdamse kunstgrasvelden in zuidoost een gifbeker leeggespoten zijn. Kortom allemaal vraagtekens.

Om 08:15 werd er verzameld in de kleedkamer op het complex van Spirit. De eerste straaltjes van de opkomende zon de burger en alle Blokkers JO10-1 moed. Vanwege andere verplichtingen stond niet Jari op doel, maar trok Alain zijn keeperskloffie aan. De resterende veldspelers werd aangevuld met gastspeler Vince.

Vanwege eerdere wedstrijden bij Spirit werd gevreesd dat er geploeterd moest worden op echt gras cq. modder. De wedstrijd vond echter plaats op een kwart gedeelte van het kunstgrasveld. Voor Blokkers betekende dat een enorm pluspunt. De laatste wedstrijden is namelijk een echte teamspirittrend waarneembaar: de spelers hebben steeds beter oog voor de vrije speler. En op een vlak veld is dat principe gewoon makkelijker uitvoerbaar.

Het eerste kwart werd begonnen met 2 bomen van kerels achterin: Vince en Ryan. De wendbare Tim stond in het midden en Thijs en Rens begonnen voorin. De lengte achterin en de schotkracht van Alain bij uittrappen werkte goed. Veelvuldig werd door Blokkers van achteruit met de lange bal gevaar gesticht voor het doel. De bal viel echter steeds niet goed voor de voeten van de aanvallers, op een schot op de paal na van Rens na goede één-twee met Thijs. Het eerste rustmoment in de wedstrijd werd echter wel bereikt met een 0-1 voorsprong. Ryan schoot met een hoge bal vanaf zijkant over de keeper heen. De keeper zou later bekennen dat hij door de laagstaande zon de hele bal niet kon zien (net zoals een niet nader te noemen supporter aan Blokkers zijde).

In het tweede kwart werd het Blokkers team door de nodige wisselingen qua samenstelling veranderd. De tussenstand op het scorebord wisselde echter niet, waardoor Blokkers de limon in de kleedkamer met een kleinst mogelijke voorsprong opzocht.

De tweede helft leek in veel opzichten gelijk aan de eerste helft met 1 groot verschil. In deze helft had de keeper van de tegenstander het zonnetje in de rug, maar het belette hem niet om bij diverse doelpogingen van Blokkers een belangrijke rol te spelen. Zo kwam Rens bij een uittrap van de keeper goed voor de man uit en schoot de bal direct richting doel. De keeper greep echter mis, waardoor de 0-2 voorsprong een feit werd. Vlak daarna kon de keeper niet voorkomen dat de snelle Isa de bal in een één-tegen-één situatie langs hem schoof.

De twee daaropvolgende doelpunten van Blokkers had de keeper meer pech aan zijn zijde. Allereerst zag hij een voorzet van Tim via een Spirit speler achter zich belanden. Daarna was een vlammend schot van Jayden hem te machtig. Met deze comfortabele voorsprong wilde Blokkers de wedstrijd professioneel uitspelen. Het kon echter niet voorkomen dat de meest handige speler aan Spiritzijde het toch lukte om een doelpunt langs de spelerskeeper te krijgen.

Met een 1-5 overwinning en aantal sterk genomen penalties na afloop zocht Blokkers zeer tevreden de kleedkamer op. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Andijk op het programma. Zal het dan weer zo goed gaan?