12 september 2020 13:15

Scheidsrechter

Ruud Postema

Onbekend

Het einde van de poule wedstrijden voor de KNVB beker nadert. We moeten er nog een spelen. Vandaag zullen de dames van Blokkers het gaan opnemen tegen de MO19-1 van VV Winkel. Met 2 gewonnen wedstrijden hebben we alles in eigen hand.

Echter op een of andere manier is het team van Winkel door de jaren heen een angstgegner geworden voor een aantal dames. Waarom is mij nog steeds niet helemaal duidelijk maar ik voel, proef en zie het ook bij ze. Het is mij onduidelijk omdat we ze nu ondertussen meerdere malen verslagen hebben blijft dit gevoel bij ze zitten. Wat kan je daar nou aan doen ?
Er is eigenlijk maar één remedie en das voetballen.

De wedstrijd spelen we thuis onder leiding van Ruud Postema. Voor de meiden een bekende aangezien hij elke thuis wedstrijd voor ons fluit. Een scheidsrechter die objectief fluit en geen verschil tussen een uit of thuis team maakt. Das een privilege moet ik toch wel zeggen want menig keer lopen we tegen een zogenoemde 12de man aan.

Maar goed, de wedstrijd. Na de bespreking, het warmlopen, het moment van rust vlak voor de wedstrijd gaan we van start. Grazyna en nog steeds werkende aan het herstel van een blessure neemt plaats op de bank. Met 1 wissel is het wel een krappe bedoeling maar het is te doen. Uiteraard hebben we Kaylee ook nog maar dat duurt nog even voor een rentree dus we moeten het ermee doen. Ruud fluit voor de start van de wedstrijd en Winkel begint meteen opportunistisch. Vol vooruit is duidelijk het devies van de coach geweest. Blokkers daarin tegen kijkt eens de kat uit de boom om te zien wat voor vlees ze in de Kuip hebben vandaag. Na ongeveer een minuut of 5 nemen de dames van Blokkers de regie in handen. Het spel, combineren, is voor Winkel al snel een bottleneck gezien Blokkers in minuut 6 aantekent voor de 1-0. En in minuut 7 voor de 2-0. Beide goals komen op het conto van Sandy. 10 minuten later is het Yasmin die de teller op 3-0 zet. De dames van Winkel worden van links naar rechts gestuurd door de dames van Blokkers. Ondanks het overwicht van Blokkers is Winkel nog niet gebroken en zet fysiek een tandje bij. Echter zonder resultaat want Blokker behoudt de complete regie van dit schouwspel. Vele doelpogingen worden gestopt door de verdediging of keepster van Winkel. Na ongeveer een half uur spelen word er en penalty toegewezen door hands in de 16 meter van Winkel. Saskia eist de bal op en zet Blokkers ook met veel overtuiging op 4-0. En dit is het start sein voor een stief kwartiertje van Blokkers. Nu zet Blokkers een tandje bij en Winkel wordt nu overlopen. Want in dit kleine kwartiertje worden er maar liefst 5 doelpunten gemaakt. De doelpunten makers zijn Jasmijn, Inez (weer met een pegel), Sterre en 2x Sandy. De 9-0 is een fraaie kopbal van Sandy. (Die moet gedacht hebben aan een ijsje). Het verzet is gebroken bij Winkel. We gaan de rust in met een ongekende 9-0 voorsprong.
In de kleedkamer nemen we nog een en ander door. Het gevaar bij dit soort uitslagen zit in gemakzucht. En waarschuwing is op zijn plaats en de Ladies van Blokkers hebben dezelfde gedachte gelukkig.

De tweede helft staat er een ander Winkel op het veld. Ze moeten en zullen een goal scoren. Ze gaan er nog steeds met veel vechtlust in wat je moet bewonderen. 9-0 achter staan en ze spelen alsof het een gelijkspel is en de wedstrijd nog te winnen valt. Echter is het 2 minuut na de start van de tweede helft dat Yasmin aantekent voor de 10-0. Winkel daarin tegen blijft het proberen. Met veel energie gaan ze de duels in en weten de doelpunten opmars van Blokkers toch te verstoren. Ze krijgen her en der wat meer veldoverwicht maar missen het laaatste stukje door ons goed staande verdediging. Laura, Anne, Manon en captain Nynke dulden geen tegengoal vandaag. Ook Cato wil de 0 houden vandaag en weigert de bal uit het net achter haar te halen. Winkel komt tot de 16 met een paar schoten maar die zijn voor keepster Cato makkelijk te pareren. De dames van Blokkers geven nog een keer gas en scoren in de tweede helft nog 4 keer. Waarvan 2x Jasmijn, een keer Sandy en Sterre. Manon was vandaag heel dicht bij haar eerste goal voor de Blokkers maar de paal stond in de weg. Helaas maar dat doelpunt komt vanzelf. Ook Rianne wilde vandaag zo graag aantekenen voor haar naam in de faam maar het zat er ook voor haar vandaag niet in. Na 90 minuten staat er een monster uitslag op het scorebord, 14-0. Ruud vindt het mooi geweest na 92 minuten en fluit de wedstrijd af.

De dames hebben denk ik vandaag eens en vooral tijd afgerekend met hun angstgegner. Niet zozeer de uitslag maar de manier van voetballen is wat mij enorm blij maakt. Het combineren, het niet zelf willen scoren, op balbezit spelen was van grote klasse vandaag. Ik moet een pluim geven aan de dames van Winkel die strijdvaardig bleven ondanks de enorme achterstand. Grote klasse Winkel.
Met 3 gewonnen wedstrijden en een bijpassend doelsaldo gaan we door naar de volgende ronde in de KNVB beker. Volgende week begint de competitie. Na 5 wedstrijden van allerlei soorten niveaus zijn we klaar voor een mooie uitdagende competitie.
Aanstaande zaterdag spelen we eerste competitie wedstrijd om 13:15 thuis tegen Hapert MO19-1.